divendres15_maig

Un estudi del Departament de Mitjans, Cultura i Comunicació de la UAB conclou que els adolescents prefereixen tenir una bona imatge que fomentar el diàleg intercultural.

L’estudi, Interculturalidad y racionalidad comunicativa: las relaciones de los jóvenes migrantes en las redes sociales online en España, destaca la influència decisiva de les xarxes socials en la configuració d’un nou espai públic de convivència intercultural.

No obstant això, els autors de l’estudi, Jaume Soriano i María Gutiérrez, asseguren que aquest tipus d’interaccions, lluny d’afavorir una comunicació propícia pel que fa al diàleg, a la cooperació i al compromís, accentuen l’interès per construir-se un personatge amb el qual entrar a l’escena d’aquest nou espai públic com són les xarxes socials. D’aquesta manera, els joves tracten els seus contactes amb el públic de les seves representacions fent d’actors i dissenyant-se una pròpia imatge.

Les conclusions d’aquest estudi són extrapolables a la pràctica habitual de joves i adolescents i converteixen la xarxa social, més que en un mitjà per obrir-se al món i participar-hi críticament, en un aparador per projectar-se com a actors socials.

Amb l’auge de les fotografies i l’aparició dels selfies, és de vital importància que els menors prenguin consciència que les imatges personals que publiquen a Internet les pot acabar veient qualsevol persona i, per tant, és necessari pensar-s’ho bé abans de fer-ho.

Des d’Internet Segura , vetllem per un ús responsable de les xarxes socials i posem a la vostra disposició unes normes bàsiques pel que fa a la seva utilització i a la publicació de fotografies i informació personal.