La ciberseguretat, més important que mai arran de la crisi de la covid-19

Foment del Treball Nacional organitza un Innovation Breakfast amb la participació d’Oriol Torruella, director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Un de cada tres incidents sobre ciberseguretat que s’ha registrat en els darrers mesos està directament relacionat amb la pandèmia de la covid-19. Aquesta és una de les dades que han sorgit al llarg de l’Innovation Breakfast que, organitzat per Foment del Treball Nacional, ha tingut lloc via telemàtica i que comptà amb la participació d’Oriol Torruella, director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Jordi Bosch, president de la comissió d’Innovació de Foment, i Maria Mora, directora del departament d’Innovació i moderadora de la trobada.

La dada demostra que la crisi de la covid-19 fa més important que mai la ciberseguretat, tant per al conjunt de la ciutadania com per al món empresarial. És en aquesta línia que l’Agència va iniciar el passat mes de juny la campanya #NegoCibersegur, i també que al juliol se signés un conveni de col·laboració entre la patronal i l’Agència amb l’objectiu de coordinar l’actuació d’ambdues i dur a terme activitats formatives, de sensibilització, conscienciació i de divulgació per tal de garantir que s’arribi a una autèntica cultura de ciberseguretat a Catalunya.

En el decurs del webinar, el director de l’Agència ha presentat l’informe de tendències de ciberseguretat dedicat de manera monogràfica a l’impacte digital de la covid-19, un document que analitza com el cibercrim ha aprofitat totes les febleses i ha explotat totes les necessitats generades arran de la pandèmia, com l’auge del teletreball, amb la difusió massiva de programaris maliciosos.