Videotrucades de Nadal, segures i sense entrebancs

Deu consells per poder parlar i veure’s aquestes festes amb familiars i amics sense haver de patir per la salut física ni per la virtual.

Seran unes festes de Nadal, sens dubte, diferents, i tot fa preveure que les videotrucades sovintejaran en moltes llars per poder sentir-se una mica més a prop dels familiars i amics amb els quals aquest any no es podrà compartir taula ni sobretaula. Però imagineu-vos que heu quedat per fer la videoconferència en un moment important de la celebració, us connecteu, i comenceu a trobar-vos amb problemes: el so no funciona, hi ha qui no es pot connectar, fins i tot entra un intrús en la sala de conversa…

Per evitar aquest tipus de situacions i poder tenir unes videotrucades de qualitat i també cibersegures, us recomanem que escolliu un responsable a la família, algú amb certs coneixements en la qüestió, perquè prepari bé les sessions i s’asseguri que tothom que hi hagi de participar tingui les eines adequades i necessàries, així com els coneixements mínims, per dur a terme la videotrucada.

Aquests són els deu punts bàsics que el responsable ha de tenir en compte (i, alguns, tots els participants de la videoconferència).

 

  1. Descarregar els programes adequats, de webs originals.
  2. Els dispositius, actualitzats.
  3. Assegurar que tothom tingui cobertura.
  4. Wifis protegides.
  5. Fer formació prèvia i proves.
  6. Saber passar de 4G a wifi, o a la inversa, per si una de les dues falla.
  7. Enviar invitacions tancades, no posar-les a les xarxes socials, i crear les sales amb un títol que no sigui massa obvi.
  8. Comunicar si s’enregistren les videotrucades, que tothom n’estigui al cas.
  9. “Tancar la porta” de la videotrucada quan ja hi és tothom, i saber com s’expulsen a participants (per si hi entra un intrús).
  10. Micròfons apagats quan no es parla, i, a ser possible, usar només un micròfon per nucli familiar.

 

Amplia la informació escoltant les intervencions de Tomàs Roy, director de l’Estratègia de la Seguretat a l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya:

Els Cantamanyanes Ràdio 4 – 24/12/2020

I també al programa Popap de Catalunya Ràdio.