I tu, has patit algun frau digital en compres per Internet?

Sis ciutadanes i ciutadans opinen sobre les estafes amb targetes en el comerç en línia i com es podrien evitar.

El frau a través de les targetes de crèdit en les compres en línia no para de créixer. Els mètodes cada vegada són més sofisticats i cal estar-ne previnguts. Des d’Internet Segura hem contactat amb sis persones de diferents edats per preguntar-los sobre el frau que es pot donar al comerç digital en les compres efectuades amb targeta de crèdit o dèbit. Ho hem fet mostrant-los una versió adaptada del vídeo publicat per l’Agència Europea ENISA amb motiu del Mes Europeu de la Ciberseguretat el passat mes d’octubre.

Les seves reaccions les hem recollit en un vídeo de conscienciació i sensibilització que forma part de la campanya d’Internet Segura #StopFrauDigital. Els participants responen a qüestions com si creuen que situacions d’estafa digital com la que es produeix al vídeo d’ENISA es donen sovint, què es podria fer perquè no passessin, o si en coneixen casos propers.

Ara us ho volem preguntar a tots vosaltres a través de les nostres xarxes socials: Heu patit algun tipus de frau digital relacionat amb targetes? Volem conèixer les experiències de tots els que ens vulgueu fer arribar el vostre cas o algun de proper que conegueu per tal que entre tots i totes puguem fer un #StopFrauDigital. Al llarg de les properes setmanes als canals d’Internet Segura us proposarem enquestes per reflexionar i conscienciar sobre el frau digital.