Sabeu quines són les notícies més vistes del 2018 a Internet Segura?

Abasten temes com ara els viatges, els fraus a la xarxa o els materials per a docents

Tot i que ja fa uns quants dies que el 2019 camina, no ens hem pogut estar de fer una mirada enrere per veure quines han estat les notícies del 2018 que més us han interessat. Voleu conèixer-ne el rànquing?

  1. Els riscos del ‘sharenting’. Us explicàvem com n’era d’important preservar la identitat digital dels fills i no exposar-ne la imatge des de ben petits.
  2. Dia de la Internet Segura. És la nostra gran festa, un dels dies de l’any en què tots els serveis de sensibilització d’Internet treballem per fer una xarxa més segura i, en definitiva, millor.
  3. Mòbil i viatges: un tàndem ja inseparable. L’abolició del ‘roaming’ ens permet navegar per Internet quan estem de viatge. Però, alerta: no tots els països tenen convenis i cal estar a l’aguait per no tenir sorpreses en la factura mensual.
  4. El mòbil a l’escola: l’etern debat. La prohibició dels mòbils a les escoles va reobrir el debat sobre si el mòbil pot ser una eina pedagògica o no.
  5. Mestres i professors, aquest és el vostre racó. Un dels nostres públics són els mestres, professors i educadors. Per això recollim materials que els puguin ajudar en el seu treball al voltant de les noves tecnologies.
  6. Les addicions als jocs i a les noves tecnologies. L’OMS ja considera l’addicció als videojocs com una malaltia mental. I és que cal anar molt en compte a l’hora de comprovar si els comportaments davant dels dispositius tecnològics, especialment entre els joves, s’acaben convertint en una addicció.
  7. Benvinguts als hàbits cibersaludables. ‘Practica els hàbits cibersaludables’ ha estat una campanya de sensibilització a partir de cinc eixos temàtics: dades segures, revisa privacitat, frau digital, civisme digital i dispositius al dia. Encara no la coneixes?
  8. Una Internet millor comença amb tu. Va ser el lema del Dia de la Internet Segura de 2018, i des del nostre espai us convidàvem a participar de les activitats i recursos que posàvem al vostre abast.
  9. Consells per comprar amb seguretat a Internet. Molts de vosaltres compreu per Internet, però sabeu realment quins són els consells bàsics per comprar de manera segura?
  10. Quins són els hàbits dels nens i les nenes a la xarxa? L’enquesta que vam fer a la darrera Festa dels Súpers ens va donar dades molt interessants sobre els hàbits de consum tecnològic de la canalla.

I encarem el 2019 amb el repte d’oferir-vos tot allò que cal saber per fer d’Internet un ecosistema millor i més segur. Entre tots, fem equip!