Fes servir TikTok amb seguretat

Apunta aquests 5 consells bàsics

Ja tens mòbil? Enhorabona! Ara podràs estar connectat amb els teus amics, amigues i família, així com fer coses ben divertides com ara fotos o vídeos!

Parlant de vídeos, segur que has sentit a parlar de TikTok, oi? És una xarxa social per compartir vídeos fets per un mateix. És molt fàcil de fer servir i és ideal si t’agrada cantar, fer playback o ballar!

A Internet Segura volem que t’ho passis d’allò més bé amb les teves creacions, ja sigui com a solista, en duo o en grup, però sempre tingues en compte algunes recomanacions per no córrer riscos.


Els teus vídeos? Per a tu i els teus amics!

Instal·la’t TikTok amb l’ajuda d’algun adult. Et donaran un cop de mà per posar l’aplicació de manera privada. És molt important que sàpigues que quan et registres a TikTok l’aplicació sempre és pública, el que vol dir que tothom pot veure els teus vídeos i enviar-te missatges, i això pot ser perillós. Per aquesta raó, ho hauríeu de canviar a ‘Compte Privat’. També pots editar qui pot enviar-te comentaris i missatges directes, i qui pot fer un duet amb tu.


Vídeos segurs i creatius!

Quan facis les teves creacions com a protagonista pensa sempre, per seguretat, que no es vegi la teva habitació, ni el lloc on vius. Posa-hi imaginació! Pots muntar una escenografia ben simpàtica!

El mateix passa amb la roba que portes: tria un vestuari per al teu vídeo. No facis enregistraments vestit o vestida amb l’uniforme de l’escola o del teu equip de futbol. Ningú n’ha de fer res de l’escola on vas o on fas les extraescolars!

També és important que els amics o amigues que surtin en els teus vídeos estiguin assabentats. Demana sempre el seu consentiment per aparèixer a la xarxa. Igualment, exigeix tu també que t’informin quan posin la teva imatge a TikTiok.   


A quina edat puc fer servir TikTok?

Per fer servir TikTok has de tenir més de 13 anys. Com que ets menor d’edat, necessites l’aprovació dels teus pares. Si ells hi estan d’acord, endavant!


Temps d’ús

Això del TikTok és molt, molt divertit, mirar vídeos i…fer-los! Un cop comences potser t’animes tant que no pots parar! És per aquesta raó que l’aplicació mateixa ofereix un límit d’ús perquè controlis el temps que et passes davant la pantalla. Recorda: el món no s’acaba al mòbil!


TikTok és un joc!

TikTok és una aplicació per divertir-se. Fer-te famós i aconseguir ‘m’agrades’ amb els vídeos que fas no ha de ser el teu objectiu. Passa-t’ho bé explotant la teva imaginació entre els teus amics i amigues. Ja tindràs temps de treballar quan siguis gran!


Col·labora amb mantenir el bon ambient

Has de saber que, tot i que TikTok té unes normes d’ús perquè hi hagi bon ambient i respecte (no es permeten el insults, les imatges violentes, etc.), pot ser que en alguna ocasió et trobis amb contingut que no compleix aquestes normes. Si en veus, no dubtis a denunciar-ho! També pots bloquejar un usuari per a no veure els seus continguts i que no t’enviï missatges. La mateixa plataforma posa a la teva disposició els mètodes de denúncia necessaris.