Debatem sobre el respecte a Internet i al TikTok i altres xarxes socials

Per als cursos de 5è i 6è proposem també crear un rap al voltant del civisme digital

El dimarts 11 de febrer és el Dia de la Internet Segura (en anglès, Safer Internet Day, SID), i aquest 2020 el nostre lema és A Internet, amb civisme. Pensem que és una molt bona jornada per a que els centres educatius treballin amb l’alumnat qüestions relacionades amb la ciberseguretat, i en la present edició centrant-ho en el civisme i el respecte a l’hora d’usar Internet, i especialment les xarxes socials com el TikTok.

Per aquest motiu, fem als centres educatius dues propostes per treballar amb els alumnes de Primària, la primera pensada per als de cicle mitjà i superior, i la segona per als de cicle superior. Esperem que us siguin útils i us agradin!


| Enxarxem-nos amb civisme. Un debat sobre TikTok i altres xarxes socials |

Us proposem fer un debat guiat a l’aula perquè els/les alumnes hi diguin la seva sobre les xarxes socials, el civisme a Internet, i, ja que és la xarxa social que està de moda entre determinades franges d’edat, sobre el TikTok. D’aquest debat en poden sortir conclusions i diversos materials, com notícies, vídeos o murals. Activitat pensada per a alumnes de cicle mitjà i de cicle superior.

Descarregueu-vos aquí la guia de l’activitat ‘Enxarxem-nos amb civisme’.| Crea el rap del civisme digital |

Convidem a treure la part més artística i creativa dels nens i nenes i intentar fer una lletra per a una cançó que parli del civisme a Internet. Per fer-ho, caldrà fer grups de 4-5 alumnes, i que a les cançons hi surtin les paraules que us proposem. Acabada la composició, serà l’hora d’interpretar-la! Us hi atreviu? Activitat pensada per a alumnes de cicle superior (també n’hem fet una versió per als cursos de Secundària; accediu-hi aquí).

Descarregueu-vos aquí la guia de l’activitat ‘Crea el rap del civisme digital’.Una altra activitat per a Primària: MRI4: Scratchy vol una contrasenya segura.Podeu seguir la jornada d’Internet Segura a les xarxes socials (i fer-nos arribar els vostres comentaris i imatges i vídeos de les vostres activitats) a través de les etiquetes #InternetAmbCivisme i #SID2020.