Us proposem sis sèries basades en trames relacionades amb la ciberseguretat i Internet per viure un #EstiuTIC

I acabem la nostra trilogia estiuenca: primer van ser els llibres, després les pel·lícules i ara, finalment, les sèries. Si sou dels que us enganxeu a una sèrie i no la deixeu fins que s’acaba, benvinguts a la nostra ciberselecció. Si voleu passar un #estiuTIC amb les millors produccions que tenen la tecnologia com a eix vertebrador, ja podeu anar reservant unes quantes hores.

'Halt and Catch Fire'

Creada per Christopher Cantwell y Christopher C. Rogers, aquesta sèrie de quatre temporades abasta el període que va des de mitjans anys vuitanta fins a mitjans anys noranta, i concretament la revolució informàtica que va comportar: des dels inicis de la web fins a l’aparició de les comunitats online i els cercadors. Apta per als nostàlgics de la història de les telecomunicacions.

'Black Mirror'

Si sou fans de la tecnologia i encara no heu vist cap capítol de ‘Black Mirror’, podríem dir que esteu una mica orfes. Creada pel productor Charlie Brooker, la sèrie explora una societat futura (però també actual) condicionada per les eines tecnològiques. I com aquestes poden treure la part més negativa de tots nosaltres. Les quatre temporades han estat a bastament aclamades per la crítica.

'Utopia'

Tot comença en un fòrum d’Internet que freqüenten amants dels còmics. El descobriment d’un manuscrit escrit per un maníac depressiu que també vol aconseguir una organització coneguda amb el nom de The Network portarà tots cinc personatges a viure situacions que posaran en perill les seves vides.

‘The IT Crowd’

La visió més sarcàstica i esbojarrada de l’equip de suport informàtic d’una gran empresa: això és ‘The IT Crowd’. Un seguit de trames i situacions en clau còmica, amb un sentit de l’humor anglès característic, apte per als ‘geeks’ més exigents. És impossible no riure en cada un dels episodis i amb cada un dels personatges!

‘Mr Robot’

Elliot Alderson és un enginyer de ciberseguretat. Com que té ansietat social, es relaciona bàsicament a través de la xarxa. És així com entra en contacte amb un equip de hacktivistes, els autoanomenats ‘fsociety’, que treballa per eixugar els deutes dels consumidors a través de la destrucció del gegant E Corp. El suspens està assegurat!

‘Silicon Valley’

Aquesta sèrie ambientada, òbviament, al bressol de la tecnologia dels Estats Units, explica la història d’un grup de programadors que viu en una mena de casa compartida. Tot canvia el dia que descobreixen un algoritme que sembla que està destinat a revolucionar Internet. A partir d’aquest moment comencen les tensions entre tots ells.