imatge1

Aquest mes de març la xarxa social ha modificat les seves normes, fent-les més restrictives amb l’objectiu de vetllar per la seguretat dels seus milions d’usuaris.

Les Normes Comunitàries de Facebook (“Community Standards”) posen especial atenció al ciberassetjament i estableixen quins continguts es poden publicar i quins són susceptibles de ser retirats.

Pel que fa al ciberassetjament, asseguren que en els casos en què es cregui que existeix un risc real de danys físics o amenaces directes a la seguretat pública es procedirà a eliminar el contingut, inhabilitar els comptes i col·laborar amb les autoritats.

Els casos més evidents són les pàgines en què s’identifica i s’avergonyeix a particulars, les imatges alterades amb la voluntat d’humiliar a algú, fotos o vídeos d’assetjament físic publicats per avergonyir a la víctima, informació personal compartida per fer xantatge a persones i l’enviament reiterat de sol·licituds d’amistat o missatges a usuaris que no volen rebre’ls.

A més, Facebook encoratja el comportament respectuós i veta publicacions que ataquin a persones en funció de la seva raça o ètnia, la nacionalitat, les creences religioses, l’orientació sexual, el sexe, les discapacitats i les malalties. Es mostra igual de restrictiu amb l’exhibició de continguts pornogràfics, nus, pits i genitals.

Finalment, la xarxa social creada per Mark Zuckerberg també remarca els beneficis d’identificar-se amb el nom real per crear un entorn més segur i responsable.

Des d’Internet Segura creiem que la renovació de les normes comunitàries de Facebook és una bona ocasió per recordar quines són les normes bàsiques de seguretat a les xarxes socials, així com els consells per protegir dades personals a Facebook que trobareu al nostre canal de Youtube.