Relats sobre Internet segura per llegir a casa
Els contes sempre serveixen per aprofundir en qüestions de l’ús de la xarxa de forma segura. Aquests relats estan pensats per a nens i nenes entre 6 i 12 anys, que els poden llegir i entendre al costat d’un adult. També són un bon recurs per regalar, a través de la compartició per la xarxa, enviant-los a qui volgueu des d’aquí.

1. Un amic especial
El Blai és un nen a qui no li agraden ni els videojocs ni el futbol ni els jocs de rol. A ell li agrada ballar. I això, a classe, no tothom ho entén. Per això alguns dels seus companys se n’enriuen a través del seu canal de YouTube o de WhatsApp. Però el Blai no està sol.
Comparteix Un amic especial o fes clic a la imatge per llegir.
2. El joc secret de l’Aina
És la història de dues amigues que s’inventen un nou llenguatge per evitar escriure determinades “paraules prohibides” a Internet. El joc inclou escurçar noms i cognoms de les persones, escriure síl·labes amb números o inventar-se noves terminologies per a carrers i places.
Comparteix El joc secret de l’Aina o fes clic a la imatge per llegir.
3. Ho vaig descobrir jo!
Una mestra explica als seus alumnes què és una adreça de correu electrònic i els fa inventar-se’n una. Tots cauen en el mateix error. Quin? Ho descobreix el protagonista del relat.
Comparteix Ho vaig descobrir jo! o fes clic a la imatge per llegir.
4. Les meves fotos i les fotos de mi
Una nena de deu anys vol reunir totes les fotografies que li han fet els pares, i en troba milers. Quan les vol treure perquè no li agraden, descobreix algú ja les ha compartit a les xarxes.
Comparteix Les meves fotos i les fotos de mi o fes clic a la imatge.
5. Mort de por i espantat
Una metàfora de com pot quedar infectat el nostre dispositiu si cliquem a enllaços sospitosos o que no sabem on porten.
Comparteix Mort de por i espantat o fes clic a la imatge per llegir.
6. No me’n recordo
Una narració que tracta de l’addicció a les pantalles, en aquest cas als videojocs. Com tots els altres, explicat en primera persona per un infant.
Comparteix No me’n recordo o fes clic a la imatge per llegir.
Visiteu l’apartat de recursos d’Internet Segura, on anem publicant nous continguts que us ajudaran a comprendre millor els riscos i amenaces de la xarxa. També els podeu compartir en la diada de Sant Jordi a les vostres xarxes socials amb #SantJordiACasa o seguir-nos per estar al dia de les últimes novetats a Instagram, Facebook i Twitter.