Relats sobre Internet segura per llegir a casa

Els contes sempre serveixen per aprofundir en qüestions de l’ús de la xarxa de forma segura. Aquests relats estan pensats per a nens i nenes entre 6 i 12 anys, que els poden llegir i entendre al costat d’un adult. També són un bon recurs per regalar, a través de la compartició per la xarxa, enviant-los a qui volgueu des d’aquí.


1. Un amic especial

El Blai és un nen a qui no li agraden ni els videojocs ni el futbol ni els jocs de rol. A ell li agrada ballar. I això, a classe, no tothom ho entén. Per això alguns dels seus companys se n’enriuen a través del seu canal de YouTube o de WhatsApp. Però el Blai no està sol.

Comparteix Un amic especial o fes clic a la imatge per llegir.

2. El joc secret de l’Aina

És la història de dues amigues que s’inventen un nou llenguatge per evitar escriure determinades “paraules prohibides” a Internet. El joc inclou escurçar noms i cognoms de les persones, escriure síl·labes amb números o inventar-se noves terminologies per a carrers i places.

Comparteix El joc secret de l’Aina o fes clic a la imatge per llegir.3. Ho vaig descobrir jo!

Una mestra explica als seus alumnes què és una adreça de correu electrònic i els fa inventar-se’n una. Tots cauen en el mateix error. Quin? Ho descobreix el protagonista del relat.

Comparteix Ho vaig descobrir jo! o fes clic a la imatge per llegir.

4. Les meves fotos i les fotos de mi

Una nena de deu anys vol reunir totes les fotografies que li han fet els pares, i en troba milers. Quan les vol treure perquè no li agraden, descobreix algú ja les ha compartit a les xarxes.

Comparteix Les meves fotos i les fotos de mi o fes clic a la imatge.5. Mort de por i espantat

Una metàfora de com pot quedar infectat el nostre dispositiu si cliquem a enllaços sospitosos o que no sabem on porten.

Comparteix Mort de por i espantat o fes clic a la imatge per llegir.

6. No me’n recordo

Una narració que tracta de l’addicció a les pantalles, en aquest cas als videojocs. Com tots els altres, explicat en primera persona per un infant.

Comparteix No me’n recordo o fes clic a la imatge per llegir.Visiteu l’apartat de recursos d’Internet Segura, on anem publicant nous continguts que us ajudaran a comprendre millor els riscos i amenaces de la xarxa. També els podeu compartir en la diada de Sant Jordi a les vostres xarxes socials amb #SantJordiACasa o seguir-nos per estar al dia de les últimes novetats a InstagramFacebook i Twitter.