Aquestes rebaixes no et deixis enganyar

Tingues en compte uns quants consells a l’hora de comprar

Ja hem entrat en època de rebaixes, després de tota la voràgine de les compres nadalenques. És un moment en què hi ha una certa tendència a perdre de vista la realitat i dur a terme compres compulsives, emmirallats per ofertes que moltes vegades poden tenir algun tipus d’engany. Precisament per això cal tenir en compte una sèrie de precaucions i no deixar-nos enganyar, especialment si comprem a través d’Internet.

Desconfia de les ofertes increïbles que arriben a través de correus electrònics o serveis de missatgeria instantània. Comprova que, efectivament, provenen de la marca o servei que intenten vendre.

Revisa a consciència les condicions de compra. Encara que, a vegades, llegir la lletra petita faci mandra, és allà on hi ha d’haver tota la informació referent al procés de compra i d’enviament.

Tant si compres físicament com si compres per Internet, com a usuari comprador tens una sèrie de drets inalienables, independentment que ho facis en període de rebaixes.

Comprova que, al costat del preu rebaixat, hi hagi l’original, i assegura’t que la qualitat és la mateixa que fora del període de rebaixes.

En les compres fetes a través d’Internet tens un termini de 14 dies per retornar la compra, excepte en el cas que els productes siguin personalitzats o que no es puguin retornar per qüestions d’higiene.

Recuperem aquesta infografia que explica, de forma molt clara i senzilla, què s’ha de tenir en compte abans, durant i després de fer una compra per Internet, i evitar sorpreses.