Crea el rap del civisme digital!

L’11 de febrer és el Dia de la Internet Segura, i el volem celebrar amb molt de ritme. Ens ajudeu?

 A Internet, amb civisme és el nostre lema per al Dia de la Internet Segura (Safer Internet Day) del 2020. La jornada es desenvoluparà el dimarts 11 de febrer, i pensem que pot ser una excel·lent ocasió per a parlar a les aules dels cursos de Secundària sobre el respecte i el civisme a la xarxa, i especialment a les xarxes socials. Però us proposem fer-ho d’una manera divertida i participativa!

L’activitat que us convidem a portar a terme té per nom Crea el rap del civisme digital, i és apta per a tots els nivells d’ESO (també n’hem fet una versió per a Primària que podeu trobar aquí). Us en fem cinc cèntims: després d’un debat, més o menys extens en funció del temps disponible, els i les alumnes hauran de fer grups de 4 o 5 persones per compondre un rap que convidi a usar la xarxa de manera cívica i amb respecte. A la cançó hi hauran de sortir determinades paraules (algunes són a tots els diccionaris, però altres són pròpies de l’argot adolescent), i després interpretar el tema. A la proposta didàctica trobareu detallada l’activitat, així com enllaços a exemples i a webs on descarregar-vos bases rítmiques.

Descarregueu-vos aquí la guia de l’activitat ‘Crea el rap del civisme digital’.Una altra activitat que hem preparat per a Secundària: Joc de taula, Qui? On? Com?.Podeu seguir la jornada d’Internet Segura a les xarxes socials (i fer-nos arribar els vostres comentaris i imatges i vídeos de les vostres activitats) a través de les etiquetes #InternetAmbCivisme i #SID2020.