Dispositius al dia


Quan ens volem connectar per informar-nos de tot i treballar amb les eines més eficaces cal tenir sistemes i programes a punt.

Així, si tenim al dia l’antivirus, el sistema operatiu amb els pedaços i actualitzacions de seguretat i disposem de les darreres versions de les aplicacions de videoconferència des del dispositiu, podem estalviar-nos disgustos. En cas de teletreballar, cal mantenir especialment actualitzats els equips utilitzats per al treball en remot i el programari de connexió, com les eines VPN o d’escriptori remot.

Els desenvolupadors d’aplicacions contínuament revisen els errors i els esmenen.


Consells per evitar vulnerabilitat als dispositius i a la connexió a casa

  • Assegura’t que disposes de les darreres versions de sistemes operatius, navegadors, programes i aplicacions mòbils en els teus dispositius. Deixa l’actualització automàtica per defecte als dispositius mòbils.
  • Usa una connexió wifi domèstica amb xifratge WPA2 o superior, que tingui una contrasenya llarga que només coneguin els usuaris de casa.
  • És important gestionar els dispositius que volem connectar al mateix temps, des d’on i com connectar-los. Algun dispositiu innecessari podria limitar la qualitat de la connexió o, fins i tot, fer la xarxa insegura.
  • Tingues sempre un antivirus actiu i actualitzat a l’última versió. Activa el tallafocs dels dispositius sempre que sigui possible.
  • Amb tanta videotrucada hem de tenir en compte l’ús massiu de la webcam. És recomanable usar un tapawebcam per tapar la càmera quan no necessites el senyal de vídeo.

Eines de suport


Exemples pràctics

Actualitzacions de windows 10

Cal fer les actualitzacions del sistema Windows 10 aquest mes?
Durant aquest mes s’ha fet correcció de 115 errors entre vulnerabilitats crítiques i importants. Fes-ho a: Inici > Configuració > Actualització i seguretat > Windows Update > clica ‘Comprova si hi ha actualitzacions’.

Programa Teams

És segur el programa Teams ara que s’ha fet gratuït?
Amb la crisi, el programa de comunicació amb videoconferències Teams s’ha popularitzat i ara es permet accés lliure. És important tenir-lo a l’última versió disponible i descarregar-lo sempre de la font oficial. També existeixen alternatives.


Has rebut notícies d’actualitzacions, encara que semblin poc importants? Explica’ns la teva experiència amb el hashtag #DispositiusalDia i segueix-nos a les nostres xarxes per rebre tota la informació sobre ciberseguretat: Facebook, Instagram, Twitter i Youtube.

Per més informació sobre hàbits cibersaludables: