Cold-phone

La iniciativa Tech Timeout Academic Challenge ha aplegat més de 12.000 estudiants amb la voluntat d’experimentar la desconnexió dels dispositius digitals i compartir-ne les experiències.

Aquest innovador programa escolar ha posat a prova la capacitat dels nadius digitals de fer un descans de la seva principal eina de socialització, el telèfon mòbil. Els seus creadors assenyalen la importància de reconèixer que la tecnologia és sovint una distracció de les coses realment importants com, per exemple, xerrar amb els companys de classe i amb la família.

La iniciativa inclou vídeos, guies de debat a classe i activitats per a les escoles que s’hi acullen. A més, els professors participants reben una guia del procediment que han de seguir i de com han d’organitzar el seu Tech Timeout Academic Challenge particular.

Els més de 12.000 adolescents que hi han participat asseguren que la seva por principal abans de començar els tres dies de desconnexió era el desig de connectar amb amics a les xarxes socials, una activitat que duen a terme de manera continuada en el seu dia a dia. Prova d’això és que no tots els estudiants participants han superat el repte: n’hi ha que han abandonat abans de finalitzar el termini previst.

L’opinió dels que han superat la prova és molt positiva i la majoria coincideix a apuntar que el Tech Timeout Academic Challenge els ha fet reflexionar sobre l’abús en l’ús de les noves tecnologies i els ha canviat la manera d’interactuar amb els altres, d’una manera més propera i sense necessitat de pantalles i teclats. També apunten al fet que tant a classe com a casa han conversat sobre temes interessants com de política i economia, han participat a debats i, fins i tot, han fet meditació.

Des d’Internet Segura posem a la vostra disposició una Línia d’Ajuda per resoldre possibles desordres d’addicció envers les noves tecnologies.