Pren el control… als navegadors

La importància de deixar una petjada positiva a Internet

Com pots aconseguir que la teva petjada digital sigui positiva? Segueix els nostres consells per aconseguir-ho i Pren el Control de qui ets a Internet!

 • Projecta una bona imatge!
  Sigues conscient que algú pot buscar el teu nom a Internet en algun moment.
 • Pensa-t’ho bé abans de publicar a les xarxes socials!
  Assegura’t que el que publiques no pot perjudicar-te en un futur.
 • Limita l’etiquetatge!
  A l’apartat de configuració de les preferències d’usuari de les teves xarxes socials pots impedir que t’etiquetin a publicacions alienes.
 • Tu controles la teva audiència!
  No comparteixis amb estranys el mateix contingut que dirigeixes a amics o familiars. Les xarxes socials et permeten segmentar el teu públic i restringir l’abast de les teves publicacions.
 • Fes que la teva petjada digital treballi en favor teu!
  Que les teves xarxes socials posin en relleu les teves habilitats i interessos pot ajudar-te a destacar.

Pren el control… als dispositius portàtils intel·ligents

Molt més que no un simple rellotge

Consells per salvaguardar la privacitat del teu wearable. Pren el Control de qui ets a Internet i evita ensurts amb la tecnologia portable!

 • Estudia la política de privadesa
  És un avorriment, sí, però cal dedicar un temps a llegir-la. Pots estar segur que les aplicacions de seguiment recopilaran dades sobre tu; això és el que les fa útils… Però és a les polítiques de privadesa que es detalla què en fa l’empresa i si les comparteix públicament. Comprova també periòdicament les actualitzacions de les condicions de privacitat. El risc que la teva informació personal es faci publica, es pugui comprar o vendre és, necessàriament, una preocupació a llarg termini.
 • Comprova la configuració predeterminada a aplicacions i dispositius
  Pren-te temps per comprovar si el servei recopila i comparteix les teves estadístiques i ubicacions. Hi ha serveis de localització integrats que funcionen com a xarxes socials, vigila que aquestes dades no es comparteixen públicament. Revisa tant la configuració de privacitat del dispositiu, com l’aplicació enllaçada al telèfon com els llocs webs, xarxes socials o altres aplicacions que puguin estar-hi vinculats.
 • Desactiva el seguiment d’ubicació
  La majoria dels dispositius wearable estan lligats a una aplicació del teu telèfon intel·ligent, de manera que una forma senzilla de protegir-se és desactivar el seguiment de geolocalització al telèfon. Recorda que pots activar els serveis d’ubicació només per a aplicacions específiques.

Pren el control… a les aplicacions

El teu mòbil t’espia?

Consells per salvaguardar la privacitat de les dades al teu telèfon intel·ligent. Pren el Control de qui ets a Internet i evita que el teu mòbil t’espiï!

 • Vigila els permisos atorgats a les aplicacions instal·lades.
  En instal·lar les aplicacions, fixa’t en les funcions que sol·licitaran al teu telèfon. Dins de configuració pots veure i editar quines aplicacions poden accedir a la teva càmera, contactes, micròfon, etcètera.
 • Controla la publicitat i evita que el dispositiu recopili informació sobre la teva activitat
  Pots fer-ho a través de les aplicacions instal·lades i desactivant l’opció d’anuncis personalitzats.
 • Esborra amb regularitat les galetes del navegador o bloqueja-les.
  Els nostres navegadors desen galetes i informació dels llocs web que visitem, però, en les opcions de configuració integrades hi ha opcions per eliminar-les o blocar-les de forma automàtica.
 • Limita les dades que comparteixes amb el proveïdor del dispositiu
  Decideix sempre quin tipus d’informació vols compartir amb les empreses, com les anàlisis de les dades de salut o l’activitat, que es recomana que siguin només per al teu ús privat.