Apoderament de la dona en l’àmbit tecnològic

Els premis Dona TIC reconeixen el paper creixent de la dona en el món de la tecnologia

Apoderar les dones en l’àmbit de la tecnologia. Aquest és el principal objectiu dels Premis Dona TIC 2018 que es van lliurar fa un parell de setmanes.  I és que, de fet, segons un estudi de la Comissió Europea, només el 30% dels set milions de persones que treballen en l’àmbit de les noves tecnologies a Europa són dones.

En aquest escenari van néixer els Premis Dona TIC, sota el paraigua del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l’associació Tertúlia Digital. Reconèixer el paper de les dones en l’àmbit tecnològic i d’esperonar nenes i joves a estudiar carreres tècniques i assumir posicions de lideratge en aquest entorn.

A l’edició de 2018 s’hi van presentar 93 candidatures, una xifra rècord que demostra, de fet, l’impuls de la dona en un àmbit en què tradicionalment el seu paper ha estat molt bandejat.

Entre les guardonades més interessants, hi ha:

  • Premi Dona TIC Emprenedora: Maria Teixidor, com a sòcia fundadora de BCN Resol, una de les primeres aplicacions que permet la detecció de casos d’assetjament i notificació de conflictes a empreses, centres educatius o clubs esportius.
  • Premi Dona TIC Divulgadora: Xantal Llavina, directora i presentadora del programa ‘Revolució 4.0’, un dels espais en què es visualitza més la transformació digital entre els emprenedors.
  • Premi Dona TIC Estudiant universitària: Laura Martínez, estudiant que treballa en el camp de l’automatització de processos i intel·ligència artificial.
  • Premi Dona TIC Professional: Teresa Serra, directora general i sòcia de TESEM, empresa fundada per quatre dones TIC.
  • Premi Dona TIC Iniciativa d’entitat, centre formatiu o institució: ConectaCODE de la Fundació Esplai, una iniciativa que fomenta les competències STEM de les nenes a través d’accions formatives, de difusió i acompanyament en l’àmbit de la programació i la robòtica educativa.

La resta de premiades les podeu consultar aquí.

Coincidint amb aquest esdeveniment, el programa ‘Popap’ de Catalunya Ràdio va dedicar un programa a visibilitzar el paper de la #donaTIC.