Us proposem sis pel·lícules basades en trames relacionades amb la ciberseguretat i Internet per viure un #EstiuTIC

Tal i com hem fet amb els llibres, us volem fer passar un #EstiuTIC. Per això, si sou més de cinema que no pas de pàgines de paper (o digitals), aquí teniu sis recomanacions de pel·lícules que tracten, des de diverses perspectives i gèneres, qüestions relacionades amb la ciberseguretat i les xarxes socials. Càmera i acció!

‘The Social Network’ (2010)

Dirigida per David Fincher (‘Seven’, ‘El curiós cas de Benjamin Button’) i escrita per Aaron Sorkin (‘The West Wing’ i ‘The Newsroom’), és un ‘biopic’ sobre el naixement de Facebook a la Universitat de Harward per part d’un jove Mark Zuckerberg i Eduardo Saverin.

‘The Circle’ (2017)

El director James Ponsoldt va adaptar el best-seller del mateix nom de Dave Eggers. The Circle és una empresa que treballa en el camp de la comunicació i la tecnologia, posant a prova els límits ètics i tècnics, apostant per la transparència humana. Però, com tot, també té els seus racons foscos.

‘Ghost in the Shell 2.0’

L’acció d’aquest film manga se situa l’any 2029. Una policia-robot és l’encarregada d’investigar les activitats d’un misteriós furoner que s’introdueix massivament a les xarxes de comunicació. Es tracta d’un remake/remasterització d’un film anterior, ‘Ghost in the Shell’ de l’any 1995.

‘Ready Player One’

OASIS és un espai on la gent es refugia i viu una vida paral·lela. Allà s’hi amaga un enigma milionari i la possibilitat de controlar tot OASIS. Wade Owen Watts, un gran jugador de videojocs, resol el primer trencaclosques i haurà de competir contra milers de jugadors per resoldre tot l’enigma.

‘Aux yeux de tous’

Un furoner parisenc accedeix a les càmeres de seguretat de tota la ciutat, i espia la intimitat de les persones que hi apareixen. És testimoni d’un atemptat en una estació de tren que la policia atribueix a una cèl·lula terrorista islàmica, però ell descobreix els vertaders culpables.

‘Her’

OS1 és un sistema operatiu que ofereix una interacció amb l’usuari. Theodore Twombly inicia una relació amb aquest sistema, personalitzat amb el nom de Samantha, i allò que neix com una mena d’amistat entre home i màquina acaba en una mena de relació d’amor que qüestiona tots els límits.