Et donem uns quants consells bàsics per carregar el mòbil en llocs públics

Fa uns quants dies, a Twitter i a Facebook, vam llençar una enquesta per comprovar si sou dels que carregueu el mòbil a qualsevol banda.

Confesseu-ho: quantes vegades us heu quedat sense bateria al mòbil en un moment important de la conversa? Quantes vegades heu pregat per trobar un endoll o un connector per carregar, encara que sigui una estona, la bateria del vostre mòbil? Si sou dels que aneu apurant amb la bateria i cerqueu com a bojos un punt de connexió públic per poder carregar de benzina el vostre dispositiu, heu de saber que: 

Compte amb els ports USB públics. Els podeu trobar a espais públics i fins i tot en alguns mitjans de transport. Però aquests ports no només serveixen per transmetre energia sinó també dades. I, en cas que el port hagi estat hackejat, la vostra seguretat estarà compromesa. Per tant, pot ser una font potencial de robatori de dades o de transmissió d’arxius maliciosos.

Millor amb el telèfon apagat. Si utilitzeu un USB públic una precaució possible és carregar el mòbil totalment apagat. D’aquesta manera evitem l’exposició a possibles atacs i, a més a més, en general el procés de càrrega serà més ràpid.

Utilitzeu bateries externes. Res millor que ser autosuficient. Al mercat hi ha molts models de bateries externes que et permetran d’allargar la bateria del mòbil durant unes quantes hores extra. I, a més a més, amb total seguretat.

Els telèfons mòbils més moderns ja tenen l’opció, quan el connectem via USB a un ordinador, per exemple, de fer servir només l’opció de càrrega (en lloc de la transferència de dades). És una bona opció per no comprometre la seguretat del nostre dispositiu.