Nou impuls al programa Internet Segura

La ciberseguretat ha esdevingut una prioritat de país

El programa Internet Segura es fa més gran. El Govern va aprovar, el 27 de novembre passat, que aquest programa es converteixi en el marc oficial de la Generalitat de Catalunya a través del qual s’articulin les actuacions i campanyes de conscienciació i capacitació dels ciutadans en matèria de ciberseguretat. Promoure un cultura de la ciberseguretat en una societat més digital és l’objectiu prioritari. I s’emmarca en la voluntat de fer de Catalunya un país cibersegur, que protegeixi la ciutadania, les empreses i les institucions, amb una societat apoderada, capacitada i protegida.

Un dels elements més interessants d’aquest nou impuls és la coordinació amb altres departaments i entitats de la Generalitat de Catalunya. En primera instància, els departaments d’Interior (concretament, Mossos d’Esquadra), Ensenyament, Empresa i Coneixement, i Treball, Afers socials i Famílies seran els que lideraran la comissió interdepartamental per compartir informació i coordinar accions.

Una de les primeres accions relacionada amb aquest nou impuls ha estat la campanya ‘Practica els hàbits cibersaludables’, amb la participació d’uns quants personatges públics que expliquen el seu dia a dia digital i donen consells cibersaludables.

El programa Internet Segura es va crear l’any 2010 gràcies al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT). Pretén sensibilitzar la ciutadania en general, amb especial atenció a menors i adolescents, pares i professionals de l’ensenyament, sobre les bones pràctiques en la relació amb les noves tecnologies.