Les notícies més vistes el 2020 a Internet Segura

S’han consultat moltes informacions relacionades amb infants i joves i sobre diverses tipologies de fraus digitals.

La pandèmia de la covid-19 ha tingut una clara repercussió en el món digital en general i també en tot allò que es refereix a la ciberseguretat. Molts dels articles que hem publicat els darrers mesos n’han fet referència, directament o indirectament, però també s’han tocat moltes altres qüestions d’interès per als visitants al web, com ho demostra la llista de les notícies més vistes. Heu tingut molt interès per conèixer recomanacions de llibres sobre ciberseguretat, així com alguns tipus de fraus que es produeixen a la xarxa i com evitar-los, i també molt consultades han estat les publicacions relacionades amb infants i joves i Internet.

Aquests han estat els 10 articles més llegits dels publicats el 2020.

10

#StopFrauDigital: que no et donin gat per llebre. Notícia d’inici de la campanya posada en marxa pel programa Internet Segura en la recta final del 2020. #StopFrauDigital té per objectiu empoderar la ciutadania perquè no caigui en estafes i enganys que es transmeten a través d’Internet.

9

Fes servir TikTok amb seguretat. Consells sobre la xarxa social de moda entre els preadolescents i adolescents.

8

Quins passos hem de seguir quan comprem per Internet? Un article que recull les principals recomanacions a l’hora d’adquirir productes pagant amb targeta.

7

Refresca i practica hàbits cibersaludables a casa. Un dels articles publicats relacionats directament amb el confinament. Hi convidem els lectors a trencar les cadenes de rumors, cercar fonts oficials per informar-se i posar al dia els dispositius mòbils.

6

El jovent consolida bons hàbits a Internet? Resultats de l’enquesta feta a preadolescents i a adolescents de centres educatius que van participar d’activitats del Dia d’Internet Segura.

5

Estafes a través de Bizum com a exemples de frau dirigit. La popularització d’aquest sistema de transferència monetària ha atret els ciberdelinqüents a usar-lo per perpetrar les seves accions.

4

La navegació per Internet, molt incorporada al dia a dia dels infants. Resultats del qüestionari que vam fer des d’Internet Segura en el decurs de la darrera edició de La Ciutat dels Somnis.

3

Heu rebut a casa un paquet que no havíeu demanat? Complet article sobre el brushing, la pràctica que consisteix en posicionar un negoci en els grans mercats digitals a través de falses vendes.

2

Saps si navegues segur per Internet? Article dirigit a infants i joves entre 10 i 16 anys acompanyat d’un qüestionari per tal d’autoavaluar-se pel que fa a la seguretat quan es transita per la xarxa.

1

Relats sobre Internet segura per llegir a casa. Recull de contes publicats per Internet Segura destinats a infants entre 6 i 12 anys amb l’objectiu d’aprofundir en l’ús responsable i segur d’Internet.