Presentada la campanya de conscienciació sobre ciberseguretat per a empreses

#NegoCibersegur dona eines per a una digitalització segura del negoci.

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, entitat responsable de les polítiques públiques en matèria de ciberseguretat de la Generalitat de Catalunya, ha presentat aquest 25 de juny la campanya #NegoCibersegur. Entre els objectius hi ha estendre la cultura de la ciberseguretat a tots els processos de digitalització d’un negoci i promoure les actuacions de conscienciació i formació per a empreses, emprenedors i emprenedores, i professionals de les TIC.

A l’acte d’inauguració de la campanya, que s’ha fet de manera virtual i dirigit a cambres de comerç, entitats, patronals i associacions empresarials, hi ha intervingut Xavier Gatius, secretari general del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Oriol Torruella, director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, que ha presentat els principals eixos de #NegoCibersegur, i Dani Marco, director general d’Innovació i Economia Digital, que ha informat sobre una altra campanya que s’ha posat en marxa aquests dies, Dona la volta al teu negoci, i de les línies d’ajut i finançament en curs.

Xavier Gatius ha recordat que feia temps que s’estava treballant en la planificació i la generació de continguts sobre ciberseguretat adreçats al sector econòmic. El llançament de la campanya, a més a més, ha coincidit amb un moment de crisi en què les empreses estan més exposades que mai al cibercrim.

Per la seva part, Oriol Torruella ha afirmat que “la ciberseguretat és un element clau en el procés de digitalització”, i ha afegit que la campanya que ara comença és un acompanyament i suport de l’Agència per ajudar les empreses a estar preparades per afrontar qualsevol ciberamenaça.

L’Agència ha detectat un increment del malware o programari maliciós del 475% en els darrers mesos, uns ciberatacs que tenen com a objectiu prendre el control d’un sistema informàtic, interferir en el funcionament, desestabilitzar-lo i malmetre’l.

La campanya impulsa la transformació digital segura de totes les empreses catalanes i vol col·laborar també en la recuperació ràpida de l’activitat econòmica en el context actual. Es podrà seguir a les xarxes socials a través de l’etiqueta #NegoCibersegur, i una de les primeres accions ha estat posar en funcionament aquest web que recull tota la informació de la campanya.

La iniciativa s’estructura en cinc grans àmbits:

  • Protegeix-te del programari maliciós
  • La informació de l’empresa: un tresor a protegir
  • Dispositius de feina, a punt!
  • Còpies de seguretat, el pla A
  • Ciberseguretat: sinònim de confiança

Al web s’hi troba molta informació sobre cadascun dels àmbits, com també recursos per a les empreses, informacions d’actualitat sobre ciberseguretat i empresa, un glossari per conèixer la terminologia de la ciberseguretat, i un espai, Avalua’t, amb una dotzena de qüestions per a autoexaminar-se dels coneixements en la matèria. La campanya també preveu cursos adaptats a les necessitats de cada perfil empresarial i sessions divulgatives per ajudar a treballar de forma cibersegura i prevenir els atacs dels ciberdelinqüents.