Us proposem un #cibersantjordi segur a la xarxa 

Sant Jordi és la gran diada dels llibres. Aprofitant aquesta data, no volíem perdre l’oportunitat de celebrar-ho des del nostre terreny de joc. És per això que us hem preparat uns quants títols imprescindibles sobre qüestions relacionades amb la seguretat a la xarxa. Sempre, i això és molt important, des d’una òptica totalment divulgativa i entenedora per a tothom.

Amb quin us quedeu? Ens en voleu recomanar algun altre?No us deixeu espantar pel títol. 44 pàgines que posen els fonaments de com la ciberseguretat no és només patrimoni dels ‘hackers’ sinó que els ciutadans podem posar el nostre granet de sorra per protegir-nos.

El periodista Antonio Salas, conegut per les seves investigacions amb càmera oculta, infiltrat en cèl·lules terroristes o sectes, viatja fins al cor del cibercrim. A totes dues bandes: en el bàndol dels ‘hackers’ i en el bàndol dels responsables de contenir els atacs a la xarxa.
Si us interessa quines implicacions tenen les Big Data, aquest és el vostre llibre. L’autora nord-americana fa una crítica a la retallada de llibertat que suposa el processament d’aquests milions de dades sobre nosaltres.
Si voleu saber què són les cibermonedes, aquí teniu una primera porta d’entrada entenedora, amena i, sobretot, objectiva. Serà un dels temes que ens els pròxims anys farà córrer més tinta (virtual).
Malauradament, el ciberassetjament és un fenomen que es dona i que té unes implicacions terribles. Aquests dos professors universitaris estudien l’evolució del fenomen de la violència escolar i juvenil amb l’objectiu de fer-ne una detecció precoç, prevenir-lo i fer-ne front en tots els cicles educatius.
Aquesta novel·la juvenil explica la història d’un noi amb síndrome d’Asperger que ajuda una amiga a véncer un cas de ciberassetjament.
Amb un estil accessible, l’autor explica con els avenços digitals afecten els nostres llocs de treball, com accedim a un volum d’informació inclassificable, com les xarxes socials afecten la nostra vida en general.
Una guia al voltant dels riscos i perills que podem trobar quan fem qualsevol tipus d’activitat digital, fet amb precisió i en un to divulgador.
Aquest expert en educació digital escriu un text desenfadat i ple de bons consells, que ajuda a orientar-nos en l’univers digital.
Una història apassionant i real: durant la Segona Guerra Mundial, més de 10.000 dones, recrutades per l’exèrcit nord-americà, van ajudar a descodificar els missatges dels exèrcits enemics.
Aquest expert en seguretat a la xarxa proposa com lluitar contra la tirania que xarxes socials i governs imposen sobre les nostres dades.