Tal i com vam fer amb el #cibersantjordi, us oferim unes quantes lectures per viure un #estiuTIC

Ja tenim l’estiu aquí! Temps de vacances, temps de dedicar-se, per exemple, al plaer de la lectura. Per Sant Jordi ja us vam proposar una llista de llibres que parlem de qüestions relacionades amb la ciberseguretat i les noves tecnologies des d’una manera totalment divulgativa. Va ser el nostre #cibersantjordi. Ara us proposem, gràcies a la complicitat de les Biblioteques públiques de Catalunya, una segona part per gaudir d’un #estiuTIC amb una selecció d’obres ben diverses i ben interessants per aprendre sobre seguretat a la xarxa de manera amena i divertida.

Amb quin us quedeu? Ens en voleu recomanar algun altre?

Manual per educar nens i adolescents en l’ús d’Internet i les xarxes socials, des d’una perspectiva constructiva i adreçada tant a pares com a educadors.

Un repàs exhaustiu i molt ben documentat del col·lectiu Anonymous, amb tocs de relat antropològic, de periodisme d’investigació i de novel·la de gènere. Un volum aclamat per personatges de la talla de Julian Assange, Robert McMillan i Mustafa Al-Bassam, més conegut amb el sobrenom de ‘tflow’ i exmembre d’Anonymous.

Família i escola unides en la pedagogia de la seguretat a la xarxa entre els més joves. Una de les particularitats del llibre és que inclou activitats que exemplifiquen comportaments segurs a la xarxa.

Una de les autoritats més destacades en el panorama de la seguretat mundial explica el costat amable de les noves tecnologies, però també el cantó menys conegut, de la delinqüència digital i les seves múltiples ramificacions.

Una història real d’intriga i de fugides espectaculars narrades en primera persona per un dels furoners més famosos de la història.

Quins són els límits de la privacitat? Hi ha alguna manera d’estar desconnectat del món digital? Per explorar aquestes i altres qüestions, Ignacio Ramonet entrevista dos pesos pesants de la matèria: Noam Chomsky i Edward Snowden.

La comunicació ha canviat radicalment en els darrers anys. Lucía Taboada fa un repàs didàctic i divertit del nou paradigma comunicatiu.