Còmics, noves tecnologies i històries sorprenents

Et recomanem un seguit de còmics amb rerefons tecnològic per a unes vacances entretingudes i refrescants

Durant la resta de l’any solem anar massa atrafegats i pot ser que deixem pendents algunes lectures. Ara que gaudim de més temps, però, no hi ha excusa. Suggerim una sèrie d’excel·lents historietes relacionades amb els dispositius digitals i Internet per als amants de la narrativa seqüencial. A continuació trobareu una selecció de còmics de diversos gèneres, de la ciència-ficció al thriller, de l’assaig a l’humor. Hi ha propostes per a tots els gustos i per a tota mena de públic, perquè gaudiu de les cibervacances llegint còmics a la fresca.

Portada; La máquina que nunca duerme

La máquina que nunca duerme
Ivan Greenberg, Everett Patterson, Joseph Canlas | Assaig | Flow Press | 2020

La societat de la informació s’ha transformat en la societat de la vigilància. Tecnologies aparentment benignes, des d’aplicacions a targetes de dèbit o xarxes socials, s’empren per a espiar-nos. Una veritable història gràfica de l’espionatge i la vigilància, des del Cavall de Troia fins als nostres dies.

Portada; You ara obsolete

You are obsolete
Mathew Kilckstein, Evgeniy Bornyakov | Ciència-ficció | Planeta Cómic | 2021

Una periodista en hores baixes viatja a Muhu, una illa estoniana a la Mar Bàltica, per cobrir un cas enigmàtic ple d’interrogants. Mentre investiga, descobreix que els nens de l’indret estan obsessionats amb una misteriosa aplicació i maten tots els adults tan aviat com fan els quaranta anys. La versió 2.0 de clàssics del terror com el film ¿Quién puede matar a un niño? (1976) de Narciso Ibáñez Serrador o la novel·la Children of the Corn (1984) de Stephen King. Un relat inquietant que ens mou a la reflexió sobre la nostra dependència de la tecnologia.

Portada; Objetivo: Hedy Lamarr

Objetivo: Hedy Lamarr
Ricardo Vilbor, Ángel Muñoz, Abel Pajares Pardo | Espionatge | Grafito Editorial | 2020

Al Hollywood dels anys quaranta, un agent alemany intenta assassinar l’estrella de cinema Hedy Lamarr en ple rodatge. Què ha dut el III Reich a provar d’atemptar en sòl americà i per què una actriu s’ha convertit en el seu objectiu?… O és que Lamarr és molt més que no només això? Per al gran públic, és el rostre més bell del cinema, però Lamarr és també una enginyera brillant. Un dels seus invents, un sistema de comunicacions secret precursor del wifi, podria fer canviar el rumb de la guerra, per això ara es troba al punt de mira. Una aventura d’intriga que és també un vehicle de divulgació sobre una figura que és recordada per la seva carrera artística però que mereix un reconeixement encara més gran pels seus mèrits tècnics i científics.

Portada; The Private Eye

The Private Eye
Brian K. Vaughan, Marcos Martín | Ciència-ficció | Gigamesh | 2016

El 2076, la informació ja no pertany a ningú, molta gent ha perdut la feina, moltes famílies s’han desfet. El núvol ha explotat i ja no hi ha Internet: les dades de tothom han quedat exposades i l’única manera que els ciutadans protegeixin la seva privadesa és que mantinguin identitats secretes. En aquest futur, distòpic i alhora proper, la premsa exerceix com a policia i els periodistes són els únics agents amb dret a investigar, encara que la privacitat extrema ho dificulti; els paparazzi han esdevingut clandestins i treballen com a detectius privats. Un d’aquests detectius privats il·legals es veurà embolicat en una perillosa investigació sobre el passat tèrbol d’una jove. Tot i la premissa futurista, el còmic és un retrat del canvi dramàtic que Internet ha suposat en les nostres vides… i un avís sobre com podria seguir transformant-les en un futur.

Portada; ¡SOCORRO! Mi madre tiene Facebook

¡SOCORRO! Mi madre tiene Facebook
Carles Ponsí | Humor | Grafito Editorial | 2016

Reps una sol·licitud d’amistat a Facebook. Es tracta d’un antic company d’estudis que et burxava i t’assetjava quan anàveu a classe plegats? D’aquella ex-parella a qui no has aconseguit oblidar? D’un amic d’un amic amb qui vas coincidir a una festa en què tots dos vau beure massa? No! És pitjor que res d’això! Es tracta de ta mare! I ara què fas? Carles Ponsí retrata amb sornegueria un escenari apocalíptic de familiars iniciant-se en les noves tecnologies… en què els nadius digitals exerceixen de servei tècnic per als seus progenitors.

També et pot interessar…

Lectures estiu 2020

14 agost 2020|

És l’hora de les lectures d’estiu sobre ciberseguretat! A la platja, a la muntanya... qualsevol lloc és bo per aprendre i reflexionar sobre com vivim Internet Com cada any en aquestes dates us oferim una [...]

Llibres, estiu i seguretat a la xarxa

5 juliol 2019|

Algunes lectures d’estiu sobre ciberseguretat Si en temps de canícula teniu una estona per informar-vos sobre seguretat i privacitat a la xarxa, preneu nota d’aquestes recomanacions. Hi ha qui durant les vacances aprofita per llegir [...]