És l’hora de les lectures d’estiu sobre ciberseguretat!

A la platja, a la muntanya… qualsevol lloc és bo per aprendre i reflexionar sobre com vivim Internet

Com cada any en aquestes dates us oferim una selecció de libres relacionats amb la ciberseguretat, per a totes les edats i nivells.

Enguany us presentem propostes adreçades a pares d’adolescents que vulguin apropar-se als seus fills, llibres per entendre la nova realitat que ens envolta (i que sovint ens és estranya), assaigs sobre la postveritat, així com novel·les juvenils i contes per la canalla. Des d’Internet Segura volem que gaudiu de la lectura i d’un bon #EstiuCibersegur!

Infantil

Atrapamirades. Marina Núñez

Atrapamirades
Marina Núñez 

Mentre els adults vivim enganxats als dispositius mòbils, ens perdem moltes coses meravelloses. Però algú ha descobert com recuperar la veritable comunicació!

Las ratitas. Tres, dos, uno... ¡superpoderes

Las ratitas. Tres, dos, uno… ¡superpoderes!
Gisele i Claudia

Una nova aventura de les bessones i youtubers infantils Gisele i Claudia.

Hi ha un pirata a Internet. Gerónimo Stilton

Hi ha un pirata a Internet
Gerónimo Stilton

Un dia en Gerónimo Stilton es troba que li han robat la identitat digital. Un bon llibre per introduir conceptes sobre ciberseguretat i els riscos d’Internet a la canalla de la mà del ratolí detectiu més famós de la literatura infantil.

 

 

Juvenil

Like Blau. Gemma Pasqual i Escrivà

Like Blau
Gemma Pasqual i Escrivà

En un món distòpic on la natura ha desaparegut, tot és artificial. Per aconseguir likes, has de ser un bon ciutadà, seguir totes les regles i suggeriments, i esdevenir popular i simpàtic en una societat en què la tirania de l’estètica és extrema. Només és permès l’ús de dos colors: el blanc i el blau.

Mentida. Care Santos

Mentida
Care Santos

La Xènia lluita per treure bones notes, impulsada per la il·lusió d’entrar a la facultat de Medicina. Però, des de fa algun temps, el seu rendiment és més baix. I és que la Xènia s’ha enamorat, però no d’un noi del seu entorn, sinó d’un fantasma, d’una veu sorgida d’Internet amb la qual comparteix la seva passió per la lectura.

Famílies

De la Poma a la Pantalla. Marta Roqueta-Fernàndez

De la poma a la pantalla
Marta Roqueta-Fernàndez

Un llibre que explora el significat d’estimar, enamorar- se, desitjar i viure el sexe en una època en què els ordinadors, els mòbils i les tauletes influeixen com ens veiem a nosaltres mateixos i com interpretem la resta del món.

Mares i pares influencers. 50 eines per entendre i acompanyar adolescents d’avui. Eva Bach i Montse Jiménez

Mares i pares influencers. 50 eines per entendre i acompanyar adolescents d’avui
Eva Bach i Montse Jiménez

A través de 50 idees, les autores ens mostren com obrir-nos a noves maneres d’entendre la vida, les relacions, els estudis, l’amor, la sexualitat, l’amistat, la felicitat, les emocions, els valors, les prioritats, el futur i tot un seguit de temes que ens descol·loquen perquè capgiren els nostres plantejaments inicials.

40 marrones con hijos adolescentes (y cómo afrontarlos con cariño). Javier Valverde

40 marrones con hijos adolescentes (y cómo afrontarlos con cariño)
Javier Valverde

Un llibre pensat per a famílies amb adolescents que busquen pautes educatives i de comportament amb les quals fer front a aquest període de la vida en el qual els fills inicien el trànsit cap a la vida adulta.

 

 

Ciutadania (debat tecnològic)

Hackers en nuestras vides. Claudio Hernández

Hackers en nuestras vidas
Claudio Hernández

Un clàssic de la ciberseguretat escrit l’any 1999 i reescrit, ampliat i actualitzat el 2019, amb més de 200 pàgines noves.

Industries of the future. Alec Ross

Industries of the future
Alec Ross

Escrit per un autor expert en política de la tecnologia i ex-assessor d’Innovació de Hillary Clinton, el volum examina els camps que formaran part del nostre futur econòmic en els deu anys pròxims: la robòtica, la intel·ligència artificial, la comercialització de la genòmica, el cibercrim i l’impacte de la tecnologia digital.

El libro del hacker. María Ángeles Caballero

El libro del hacker
María Ángeles Caballero

En aquesta nova edició de 2018, es presenten des dels conceptes bàsics de seguretat i tècniques de hacking fins a coneixements avançats en ciberseguretat, així com les més noves tècniques d’atac.

Falso espejo. Jia Tolentino

Falso espejo
Jia Tolentino

Es tracta d’una col·lecció d’assaigs sobre la dificultat de veure’ns amb claredat en aquests temps que corren. Tolentino escriu sobre el que va significar per a ella créixer amb Internet i sobre la seva manera de gestionar l’addicció a les xarxes socials.

#fakeYou. Simona Levi

#fakeYou
Simona Levi

El volum exposa investigacions que desmunten els mites en els quals es recolza l’onada de legislacions lliberticides que vivim. Aquest llibre es planteja com una eina de defensa contra les retallades de les llibertats fonamentals i una arma contra les noves formes de manipulació, mentida i falsificació.

Good bye, veritat. Joan Muro Solans

Good bye, veritat
Joan Muro Solans

A Good bye, veritat, que va guanyar el Premi d’Assaig Josep Vallverdú l’any 2017, l’autor analitza el terme postveritat a través de la relació entre la validesa d’un discurs i el poder.