Aprofiteu els dies de vacances en família per fer pedagogia d’un bon ús d’Internet i les pantalles a través del joc

Els dies de vacances els nens i joves corren per casa sense el ritme que imposa l’horari escolar. I per tant, més temps lliure i més temps de pantalles.

Pares i mares podeu aprofitar aquest espai de vacances per treballar de manera familiar alguns aspectes referents a la seguretat pel que fa a la navegació i al comportament de nens i joves a la xarxa.

Els primer passos a Internet. Un joc per a nens d’entre 7 i 9 anys, dissenyat per a les primeres passes a Internet.

 

LaberintTIC. Un laberint on els nens hauran de superar una sèrie de perills implícits a Internet.

 

Saps com actuar davant de casos de ciberassetjament? A través del joc, podem educar en la convivència i el respecte, i aportar eines per detectar casos de ciberassetjament i denunciar-los.

 

Utilitza el mòbil de forma segura. El debat no és tan l’edat a partir del qual es pot començar a emprar el mòbil sinó com es gestiona de manera segura.

 

Com jugar amb seguretat a Internet. Cada vegada els nens i joves utilitzen plataformes en línia per jugar. Cal saber destriar el gra de la palla en qüestions de seguretat. Amb aquest joc poden descobrir estratègies per jugar amb seguretat.

Pares conscients 

Però, per sobre de tot això, són els pares els primers que han de ser conscients de determinats aspectes que afecten els seus fills. És primordial un coneixement dels avantatges i dels riscos per fer una pedagogia ben encaminada. Estar familiaritzat amb Internet i la tecnologia en general, introduir qüestions de seguretat a la xarxa al més aviat possible entre la canalla o assegurar-se que els dispositius que manipulen els nens i joves estan protegits són consells bàsics que els progenitors han de tenir en compte. I, per acabar, us recomanem un article sobre mòbils i tauletes, nous mainaders tecnològics que pot ajudar a anar més enllà dels consells i  passar a l’acció per ajudar a gestionar aquest nou context tecnològic.