La polèmica dels Android que espien: en parlem als mitjans

Tomàs Roy, Director de l’Estratègia de la Seguretat del CESICAT, va visitar ‘Els Matins’ i ‘Popap’ per parlar sobre la seguretat dels mòbils

La setmana passada es va fer públic un estudi que treu a la llum que algunes aplicacions preinstal·lades dins els mòbils Android podrien monitorar el comportament dels usuaris i accedir a les seves dades sense haver de demanar permís explícit. Tomàs Roy, Director d’Estratègia del CESICAT, va visitar alguns mitjans de comunicació per parlar sobre aquesta notícia.

A ‘Els Matins’ de TV3 va tenir l’ocasió d’aclarir allò bàsic de l’estudi de La Universidad Carlos III de Madrid i debatre sobre alguns conceptes respecte la seguretat als dispositius mòbils.

Durant el programa es va parlar sobre el possible ús que les empreses fan sobre les nostres dades en publicitat o d’altres àmbits i sobre què podem fer per reduir els riscos que això implica. Roy també va explicar la diferència dels sistemes operatius Android i iOS i per què al segon és més difícil que passi el que ha passat amb el primer. Van acabar tenint una conversa amb Narseo Vallina-Rodríguez, investigador de l’IMDEA responsable de l’estudi.

També vam ser al programa ‘Popap’ de Catalunya Ràdio. Escolteu-ho aquí:

‘Popap’ de Catalunya Ràdio. 21/03/2019

A l’espai van analitzar com va arribar Android a tenir aquest problema i com Google gestiona les nostres dades que compartim a través dels dispositius mòbils.

Internet Segura seguirà informant i educant sobre la seguretat a la xarxa de totes i tots. Seguiu-nos a les xarxes socials per estar al dia de les últimes notícies sobre ciberseguretat: Instagram, Facebook i Twitter.