Practica els hàbits cibersaludables: dispositius al dia

Ordinadors, telèfons i tauletes han d’estar sempre ben actualitzats

Ja tornes a tenir l’avís d’actualització del sistema operatiu… i et fa tanta mandra que el retardes unes quantes hores més! I ara el mòbil, amb les actualitzacions de les mil i una aplicacions que tens instal·lades i que alenteixen la resta de funcionalitats…

Mantenir els dispositius al dia, és a dir, amb les darreres actualitzacions dels fabricants instal·lades tant al sistema operatiu com programes o aplicacions és garantia, d’una banda, de funcionament òptim, i, de l’altra, de seguretat.

És cert que les noves tecnologies són encara una disciplina relativament jove. I, per aquesta raó, encara no tenim segons quines actituds preventives, especialment pel que fa al manteniment dels aparells en bones condicions de servei. No tenim cap mena de problema en passar la inspecció tècnica de vehicles o de les instal·lacions de gas i electricitat domèstiques, per exemple. Però encara ens costa molt fer actualitzacions periòdiques si no ens ho demanen explícitament. Ens cal una cultura digital que a poc a poc anem adquirint.

CONSELL 1

No deixis per demà el que puguis fer avui i actualitza programes i sistemes operatius quan t’ho demanin. A més d’estar protegit amb els pegats de seguretat que preparen les marques, també tindràs la garantia que el sistema i els programes funcionen amb més robustesa.

CONSELL 2

Sempre que puguis, configura les actualitzacions automàtiques al mòbil i a la tauleta: a banda de netejar els errors interns, t’estalviaràs de fer seguiment del moment en què cal fer aquest manteniment.

CONSELL 3

Abans de connectar qualsevol tipus de dispositiu extern, passa l’antivirus per evitar que, si té algun tipus de virus, acabi afectant el teu ordinador.

I a tu, t’agrada el risc i encara punxes l’usb i l’obres sense cap tipus de revisió? O pitjor encara: no tens cap mena d’antivirus instal·lat a l’ordinador, al mòbil o a la tauleta?