Baixar-se ‘Game of Thrones’ és una molt mala idea

Els arxius P2P i streaming de la sèrie de HBO són dels que més malware tenen

Ahir es va estrenar la vuitena i última temporada de Game of Thrones, la que es considera la sèrie més popular en l’actualitat. HBO la va estrenar l’abril de 2011, i ha anat guanyant seguidors a milions cada any. Això implica, és clar, que sigui dels productes televisius més piratejats del món, cosa que la posa al punt de mira de les persones amb males intencions que es mouen per la xarxa.

Game of Thrones

Descarregar sèries i pel·lícules, a part de ser il·legal, és molt perillós. Qualsevol persona pot pujar arxius P2P, els més utilitzats per a obtenir contingut “pirata” d’Internet, a les plataformes de baixada. Els hackers, per tant, tenen via lliure per adjuntar malware a qualsevol fitxer i fer-lo passar per un vídeo d’aparentment normal.

Kaspersky, web especialitzada en ciberseguretat, ha fet públic un estudi que ha demostra com Game of Thrones és de les sèries que, quan visualitzades o descarregades il·legalment, tenen més números d’infectar els teus dispositius de diferents maneres. D’altres sèries a la llista són ‘The Walking Dead’, ‘The Big Bang Theory’, ‘Vikings’ i ‘Arrow’.

Des d’Internet Segura us recomanem buscar plataformes oficials que donin garanties per veure contingut audiovisual de manera segura i respectant els drets d’autor. Cada cop n’hi ha més, així que no us serà difícil! A més, si només t’interessa veure Game of Thrones, o alguna altra sèrie, hi ha maneres d’adquirir els capítols o crear comptes sense lligams de permanència.

Per més informació sobre com evitar frau digital visiteu la campanya d’Hàbits cibersaludables. Explica’ns les teves experiències amb aquest tema amb el hashtag #StopFrauDigital.