9 sèries relacionades amb Internet i ciberseguretat

Us fem una tria per si aquest estiu voleu passar-vos hores al sofà davant la pantalla

Fa uns dies us recomanàvem llibres per llegir aquestes vacances relacionats amb la xarxa i la ciberseguretat. Tots eren de no ficció, així que hem pensat fer-vos una selecció de sèries, en aquest cas de ficció, que tenen a veure més o menys directament amb la seguretat a la xarxa, i que de ben segur us faran passar unes hores entretingudes davant la pantalla al mateix temps que potser aprendreu alguna cosa nova sobre Internet i sobre els perills que poden tenir les noves tecnologies. Recordeu, però, que fa uns dies també parlàvem d’allò que pot comportar descarregar-se sèries des de pàgines pirates; tots els títols que us proposem aquí els podeu veure a través de les corresponents plataformes i canals de televisió. A moltes biblioteques trobareu en format DVD temporades d’aquestes i altres ficcions.‘Humans’

Estrenada el 2015 i ambientada en els suburbis de Londres, aquesta sèrie pensa en un futur no molt llunyà en què totes les famílies disposen d’un Synth, un robot d’alta tecnologia amb aspecte humà i que els fa de servent. La tercera i última temporada proporciona una mirada emocionant sobre l’evolució de la tecnologia i els seus efectes en la societat. Synths i humans lluiten per trobar una pau incòmode.


‘CSI: Cyber’

Seqüela de la famosa sèrie CSI. Es va estrenar el 2015 a la CBS nord-americana i va tenir una vida de dues temporades. La protagonista és l’agent especial Avery Ryan, que treballa per resoldre crims per a l’FBI com a ciberpsicòloga. Els episodis tenen títols com Wifi, en què s’investiga un homicidi fet després que es hackegés el sistema de seguretat d’una casa, o Fent-se viral, en què els investigadors van de corcoll per un virus d’ordinador que afecta els telèfons.


‘Betas’

Això de la ciberseguretat sempre està envoltat d’una aura molt seriosa. Així que us volem proposar ara una comèdia plena de diàlegs enginyosos. Betas és la història de quatre amics de Silicon Valley en el seu intent per fer-se rics amb una nova aplicació de mòbil. És de l’any 2013.


‘3%’

Primera sèrie original de Netflix a Brasil i segona producció de la plataforma en un idioma original que no és l’anglès. 3% mescla suspens i ciència-ficció i presenta un món dividit en dues societats: una, majoritària, és pobra, mentre que l’altra té accés a la tecnologia i al progrés. Cada any, només un 3% dels candidats aconsegueixen entrar a la societat rica. Té tres temporades i es va començar a emetre el 2016.


‘Scorpion’

Basada en la vida de l’expert en ordinadors Walter O’Brien i amb un títol que fa referència a una funció informàtica, Scorpion va arribar a les cinc temporades i a més d’un centenar d’episodis narrant la història d’una xarxa internacional de grans genis que actuen com a darrera defensa davant les complexes amenaces del món modern.


‘You Are Wanted’

Sèrie alemanya en què el protagonista és víctima d’un atac informàtic i la seva informació a la xarxa és alterada per implicar-lo com a autor intel·lectual d’un atac cibernètic a Berlín que va causar la més gran apagada de la ciutat. Acusat de sospitós de terrorisme, fins i tot la seva família i amics comencen a sospitar d’ell, mentre intenta esbrinar qui l’ha implicat en tot aquest tema i per què.


‘Vulnerables’

Presentada per Movistar com la primera web sèrie sobre hackers i ciberseguretat, Vulnerables mostra com diferents empreses, organitzacions i persones es veuen enfrontades a situacions crítiques en les que la seguretat és posada a prova a partir de les seves respectives vulnerabilitats digitals. Junt amb The Wolf, és la “menys ficció” de totes les sèries que us recomanem. Consta de quatre episodis amb una durada d’entre 8 i 12 minuts cadascun.


‘The Wolf’

Una sèrie d’HP que té per objectiu incrementar el coneixement sobre els riscos de seguretat als que ens enfrontem cada dia les persones i les empreses. La tercera temporada, True Alpha, es va estrenar a principis d’aquest 2019 i està centrada en el hackeig de xarxes corporatives i consells d’allò que han de fer les companyies per protegir-se. “En l’actualitat els ciberatacs són més ràpids que una filera de menjar ràpid”, es diu en un capítol de la sèrie.


‘Black Mirror

El títol més conegut de tots els esmentats aquí, una sèrie de la que se n’han emès cinc temporades i que presenta un futur inquietant a causa de les innovacions tecnològiques i que en molts aspectes ens recorda ja el present.


Si voleu conèixer més sèries sobre ciberseguretat i Internet, cliqueu aquí.