Puc triar la publicitat que veig a les xarxes socials?

Com a usuaris d’Internet i de certes plataformes podem limitar la informació publicitària que rebem. Aquesta informació es recopila a partir del nostre historial de comportament a la xarxa. La gestió de les cookies és una primera mesura (esborrar-les o controlar-les ): www.aboutcookies.org

En l’enllaç www.amazon.com/adprefs podem triar si volem deixar de rebre anuncis personalitzats a la pàgina d’Amazon. D’aquesta manera evitarem veure suggerències de productes en funció del que hem anat consultant.

En l’enllaç adssettings.google.com accedim a la informació personal que Google té sobre el nostre compte, a partir de l’historial de cerques. Podem eliminar una part o tota la informació que ens encasella, així com limitar l’aparició d’anuncis personalitzats a webs i aplicacions que col·laboren amb Google.

En l’enllaç support.apple.com/es-es/HT202074 els usuaris d’iOS i Apple TV poden decidir no rebre publicitat segons les seves preferències i localització. El sistema operatiu col·loca suggerències a l’App Store i a Apple News segons l’historial de cadascú.

En l’enllaç www.facebook.com/settings?tab=ads accedim a la gestió dels anuncis que Facebook ens mostra a partir de tots els interessos que recopila al nostre historial. També podem gestionar els anuncis fora de Facebook però que han estat contractats des de l’interior de la plataforma.

En l’enllaç help.twitter.com/en/safety-and-security/privacy-controls-for-tailored-ads accedim a la personalització dels anuncis d’aquesta plataforma, tant si usem Twitter des d’un dispositiu mòbil com des d’un dispositiu de sobretaula.

En l’enllaç www.whatsapp.com/privacy accedim a la informació de la popular app de missatgeria que ha anunciat que durant aquest 2020 posarà publicitat dins l’aplicació de forma similar als stories de l’Instagram.