| Relats sobre ciberseguretat |

Descarregueu-vos els contes que us hem preparat per aprofundir en qüestions com la privacitat a la xarxa i la ciberseguretat. Estan pensats per a nens i nenes entre 6 i 12 anys. 


| Relats |

Il·lustració de portada del conte 'Mort de por i espantat'.

Mort de por i espantat

Una metàfora de com ens pot “xuclar” la xarxa o de com pot quedar infectat el nostre dispositiu si cliquem a enllaços sospitosos o que no sabem on porten.

Descarrega’t la versió en pdf de Mort de por i espantat.Il·lustració de portada del conte 'Ho vaig descobrir jo!'.

Ho vaig descobrir jo!

Una mestra explica als seus alumnes què és una adreça de correu electrònic i els fa inventar-se’n una. Tots cauen en el mateix error. Quin? Ho descobreix el protagonista del relat.

Descarrega’t la versió en pdf de “Ho vaig descobrir jo!”.Il·lustració de portada del conte 'El joc secret de l'Aina'.

El joc secret de l’Aina

Dues amigues creen un nou llenguatge per evitar escriure determinades “paraules prohibides” a Internet. El joc consisteix a escurçar els noms i els cognoms de les persones, substituir síl·labes per nombres o inventar noves terminologies per a carrers i places.

Descarrega’t la versió en pdf de El joc secret de l’Aina.Il·lustració de portada del conte 'No me'n recordo'.

No me’n recordo

Una narració un xic diferent de les anteriors, ja que tracta de l’addicció a les pantalles, en aquest cas als videojocs. Com tots els altres, explicat en primera persona per un infant.

Descarrega’t la versió en pdf de No me’n recordo.Il·lustració de portada del conte 'Un amic especial'.

Un amic especial

El Blai és un nen a qui no li agraden ni els videojocs ni el futbol ni els jocs de rol. A ell li agrada ballar. I això, a classe, no tothom ho entén. Per això alguns dels seus companys se n’enriuen a través del seu canal de YouTube o de WhatsApp. Però el Blai no està sol.

Descarrega’t la versió en pdf de Un amic especial“.

Guia de lectura, de “Un amic especial”.Il·lustració de portada del conte 'Les meves fotos i les fotos de mi'.

Les meves fotos i les fotos de mi

Una nena de deu anys vol reunir totes les fotografies que li han fet els seus pares, i en troba milers. Moltes les vol esborrar perquè no li agraden, però els pares li expliquen que potser mai no les podrà esborrar ‘del tot’ perquè les van compartir a les xarxes.

Descarrega’t la versió en pdf de Les meves fotos i les fotos de mi.Il·lustració de portada del conte 'El pitjor dia de la meva vida'.

El pitjor dia de la meva vida

L’Èrica és una nena de deu anys que viu amb passió el món dels videojocs, una autèntica superguerrera del joc de moda, l’Age of Ancient Legends. Un dia, però, descobreix que no pot entrar al joc: algú li ha suplantat la identitat i ella s’ha quedat sense accés.

Descarrega’t la versió en pdf de El pitjor dia de la meva vida“.

Guia de lectura, de “El pitjor dia de la meva vida”.