Com ajudar si tenim un problema a Internet?

Des del Programa d’Internet Segura recordem que és a la vostra disposició, i a disposició dels vostres fills/es o del vostre centre educatiu, una LÍNIA D’AJUDA professionalitzada, de forma gratuïta i totalment anònima, per ajudar-vos en totes aquelles situacions conflictives amb les que poguessin trobar-se el vostres fills mentre utilitzen Internet, des de qualsevol dispositiu fix o mòbil.

Un equip d’experts en ciberseguretat treballen, de forma àgil i eficaç, per atendre i resoldre els problemes més importants amb els que poden trobar-se els menors a Internet.

Ajuden en casos de:

 • Bullying escolar o ciberassetjament escolar a Internet.
 • Calúmnies, injúries i amenaces.
 • Ús no autoritzat de la teva imatge.
 • Grooming, assetjament sexual o abusos.
 • Pèrdues d’identitat, en xarxes socials o en altres entorns (persones que s’hagin fet passar per un menor creant un perfil fals)
 • Desordres d’addicció en l’ús de les tecnologies.

Podeu posar-vos directament en contacte a internetsegura.cat/contactar o al telèfon 116 111 d’Infància Respon (24h del dia els 365 dies de l’any).

Com podem evitar algunes situacions?

 1. Apreneu tot el que es pugui d’Internet: navegueu en família.
 2. Dialogueu sobre allò que s’ha de fer o no a Internet.
 3. Limiteu el temps d’utilització d’Internet: ajuda a prevenir addiccions i fomenta les relacions cara a cara.
 4. Col·loqueu si és possible els dispositius en un lloc comú de la casa.
 5. Advertiu els menors que vagin amb compte amb les fotografies que publiquen: poden quedar per sempre a la xarxa i faciliten molta informació.
 6. Informeu sobre la importància de no creure’s tot el que llegeixen a Internet.
 7. Promoveu l’autorització dels pares per donar-se d’alta en qualsevol lloc web.
 8. Conegueu els seus gustos i preferències: Les seves activitats (on van, amb qui); Interesseu-vos per qui hi ha al darrere de cada contacte, cada correu electrònic…
 9. Utilitzeu sistemes de filtrat, de seguiment i antivirus.

El servei telefònic 116 111 d’Infància Respon és europeu i present en tots els Estats  i ofereix informació, assessorament i orientació i atenció en relació a qualsevol tipus de demanda que afecti la infància i l’adolescència, entre d’altres aquelles relacionades amb maltractaments i vinculades amb el sistema de protecció als infants.