Dimecres 26 de maig AJORNAT – Properament: La ciberseguretat a les empreses: continuïtat de negoci i dispositius de feina segurs

La ciberseguretat a les empreses: continuïtat de negoci i dispositius de feina segurs.

26 de maig, a les 18:30. AJORNAT: Properament
Plataforma digital
FAGEM (Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme) i GENTIC (Grup d’Empreses de Noves Tecnologies).

Inscriu-t’hi

FAGEM (Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme), GENTIC (Grup d’Empreses de Noves Tecnologies) i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ofereixen una sessió formativa sobre la ciberseguretat a les empreses. L’acte s’organitza en col·laboració amb Foment del Treball, dins el programa Digitalitza’t, dedicat a l’impuls de la transformació digital de les pimes, i forma també part de la plataforma EixDigital, un espai creat per FAGEM i GENTIC per ajudar a la digitalització de les empreses i els seus treballadors.

La informatització i l’ús de la tecnologia s’han incrementat els darrers anys i, especialment, hi ha hagut un gran salt amb l’auge dels serveis i bases de dades al núvol, el treball a distància, els accessos remots a ordinadors i servidors. També l’activitat dels ciberdelinqüents ha augmentat considerablement durant la pandèmia, com va revelar l’Informe de Tendències de Ciberseguretat 2n Semestre de 2020 de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Per això convé que treballadors i empreses prenguin precaucions i es formin.

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya promou la campanya #NegoCibersegur, en què s’emmarca aquest seminari, una iniciativa que es dedica a fer arribar a les empreses recomanacions i coneixements bàsics per protegir el seu vessant digital. La plataforma ofereix un seguit d’eines i suggereix les actuacions necessàries per afavorir i vetllar per la ciberseguretat empresarial.

El webinar

La sessió de Ciberseguretat a les empreses es dedicarà a exposar els reptes tecnològics que encaren les companyies, oferirà consells per preparar els dispositius de feina per evitar futurs ensurts i posar barreres contra els perills que comporta la incorporació dels dispositius personals a l’entorn laboral, i brindarà claus per implementar un pla de recuperació de dades empresarials per poder reaccionar en cas d’emergència.

Comptarem amb:

Programa

Atenció: l’horari és provisional, a l’espera de la concreció de la data en què tindrà lloc la sessió.

  • 18.30h – Benvinguda.
  • 18.35h – Introducció a la campanya #NegoCibersegur, a càrrec de Josep de la Casa, de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.
  • 18.40h – Recursos de Ciberseguretat per a empreses. Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Foment del Treball i ACEB. 
  • 18:57 h Exemple de ciberseguretat: la implantació del teletreball a Oblikue, a càrrec de Max Brosa.
  • 19:07 h Recursos de ciberseguretat, a càrrec de Josep de la Casa.
  • 19:12 h Recursos de FAGEM i GENTIC. Recursos de Foment del Treball Nacional
  • 19:17 h Secció de preguntes i respostes, moderada per Josep de la Casa.
  • 19:27 h Agraïments i conclusió de la sessió.

Més informació.