eTwinning és una comunitat de centres escolars d’Europa que funciona com a plataforma de comunicació, col·laboració i desenvolupament de projectes transversals, aprofitant els avantatges de les tecnologies de la informació i la comunicació. Va néixer l’any 2005 lligat a les iniciatives en matèria d’elearning de la Unió Europea. Des de l’any 2014 forma part del programa Erasmus+ i està dirigit per l’associació European Schoolnet.

A final de 2017 es va crear l’eTwinning School Label, una certificació que reconeix i premia la implicació, el compromís i la dedicació de les escoles en una sèrie d’àmbits:

  • La visibilitat del projecte escolar en l’àmbit europeu i el lideratge en el desenvolupament de futurs projecte d’eTwinning.
  • L’excel·lència en àmbits com ara la pràctica digital, la seguretat digital, la formació contínua del professorat, l’aprenentatge col·laboratiu o l’acostament a la pedagogia creativa.

A Catalunya, 19 centres han assolit l’eTwinning School Label, un cop superats els dos estadis indispensables. El primer, tenir un mínim de dos anys d’antiguitat a la xarxa eTwinning i dos professors, com a mínim, actius en aquesta comunitat. El segon, complir sis criteris, els més interessants dels quals són la demostració que tant els professors com els alumnes treballen l’ús responsable d’Internet i que tenen competència en l’àmbit digital en el camp de l’educació.

Aquests són els centres que tenen l’eTwinning School Label a Catalunya:

 Col·legi Internacional SEK Catalunya (La Garriga)

 Col·legi Sant Josep (Navàs)

 CEIP El Castellot (Castellví de la Marca)

 Escola Pia Vilanova i la Geltrú

 CEIP Salvador Sanromà (Llinars del Vallès)

 FEDAC Prats (Prats de Lluçanès)

 FEDAC Manresa

 IE Lloret de mar

 INS Joaquin Bau (Tortosa)

 IES de Celrà

 INS Antoni Pous (Manlleu)

 INS Joan Brossa (Barcelona)

 INS La Sénia

 INS Ronda (Lleida)

 INS Torre Vicens (Lleida)

 Institut El Castell (Esparreguera)

 Institut Joan Solà (Torrefarrera)

 Escola Joan Torremeder Canela (Matadepera)

 La Benaula Primary School (Caldes de Malavella)