No et deixis enganyar! Identificar una estafa a Internet és més fàcil del que sembla!

Els fraus digitals estan a l’ordre del dia. Aquí tens els més nous

Segur que et sonen els correus electrònics de frau. Molts són fàcils de detectar, però d’altres estan tan ben fets que, si no prestes atenció, podràs acabar sent víctima d’algun engany.

Perquè vegis diferents tipus de “phishing” hem recollit uns quants exemples, alguns d’absurds i d’altres de més elaborats, perquè vegis el tipus de missatges que els estafadors preparen perquè els usuaris piquin.

Dades personals

Molta gent t’intentarà enganyar amb ofertes impressionants, coses gratuïtes i sortejos sonats. No te’n fiïs mai, ningú regala res! Sospita de tots els enllaços d’aquest tipus que t’enviïn per WhatsApp o anuncis que surten mentre navegues (sovint s’obren en finestres emergents sense que hagis donat permís).

Credencials

Els “hackers” han desenvolupat moltes maneres per fer-se passar per empreses conegudes per robar-te les credencials d’accés. Pensa-t’ho bé abans de fer cas a mails d’aquest tipus i no confiïs en els correus que et demanen que tornis a posar nom d’usuari i contrasenya. Una bona manera de detectar alguns casos és fixar-se en la url i investigar si és l’oficial.

Dades bancàries

De les coses més greus que et pots trobar a Internet és que et robin les teves dades bancàries. Per norma general, cap banc et demanarà números de compta o contrasenyes per mail. És molt important que només utilitzis les teves credencials al web o app oficials de l’entitat per evitar fraus o robatoris. I a l’hora de posar aquestes dades a webs de serveis de subscripció, verifica que siguis a la pàgina real!

Has rebut altres fraus digitals, encara que siguin molt sonats? Has caigut mai en alguna d’aquestes trampes? Explica’ns la teva experiència amb el hashtag #StopFrauDigital i segueix-nos a les nostres xarxes per rebre tota la informació sobre ciberseguretat: InstagramFacebook i Twitter.

Per més informació sobre habits cibersaludables visiteu Internet Segura.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]