El Laboratori d’Anàlisi Ciberforense ha fet descobrir nous conceptes a nens i joves

El Youth Mobile Festival Barcelona, el YoMo, ha tancat les portes de l’edició de 2018. La Farga de L’Hospitalet ha estat un degoteig constant d’alumnes arribats de tota Catalunya durant els dies que ha durat la fira. Han pogut gaudir, descobrir i aprendre qüestions relacionades amb les disciplines STEAM, és a dir, ciència, tecnologia, enginyeria, disseny i matemàtiques, d’una manera lúdica i accessible.

Un miler d’alumnes

I els alumnes també han pogut aprendre sobre ciberseguretat. Per l’estand interactiu que simulava un Laboratori d’Anàlisi Ciberforense han passat més de 1.000 nens i joves que han superat amb èxit com detectar casos de ‘phishing’ o ‘pharming’, com esbrinar les metadades d’un arxiu, com són i per a què serveixen les galetes o la informació que ens aporta l’historial de navegació.

Una guia amb termes de ciberseguretat

Per completar aquestes activitats, des d’Internet Segura hem editat una guia amb una vintena de termes de ciberseguretat on s’expliquen els avantatges i els inconvenients de l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, i fomentar bons hàbits entre els usuaris.

Des d’Internet Segura hem seguit el dia a dia del YoMo a través de les nostres xarxes socials. Si voleu veure què ha passat i com ho hem explicat feu un passeig per Twitter (@InternetAmbSeny) i per Facebook (@Internet Segura.cat).