Recursos útils en el Mes Europeu de la Ciberseguretat

Habilitats digitals i estafes cibernètiques són els dos grans temes proposats per la Comissió i l’Agència de Ciberseguretat de la UE (ENISA).

Des de fa 9 anys, cada octubre és el Mes Europeu de la Ciberseguretat, impulsat per la Comissió i l’Agència de Ciberseguretat de la Unió Europea (ENISA), i destinat a sensibilitzar sobre qüestiones relacionades amb la seguretat a la xarxa.

La campanya d’aquest 2020 s’ha dissenyat per abordar problemes de seguretat al voltant de la digitalització de la vida quotidiana. Té com a eslògan Think Before U Click, és a dir, “pensar abans de fer clic”, i proposa dues grans temàtiques: les habilitats digitals i les estafes cibernètiques.

Sobre les habilitats digitals, diferents entitats, organismes i institucions desenvolupen aquests dies activitats per a formar la ciutadania sobre la seguretat a Internet, en especial en un nou escenari hiperconnectat a causa de la pandèmia. Tracten qüestions com la privacitat a la xarxa, el ciberassetjament, els bons hàbits o la protecció de dades personals.

Pel que fa a les estafes cibernètiques, ENISA proposa que les accions desenvolupades se centrin en explicar les amenaces actuals de cara a informar a la societat i amb l’objectiu de minimitzar els riscos. També en aquest cas la covid-19 ha jugat un paper important a l’hora de generar un increment d’estafes a través d’Internet.

Al llarg del Mes Europeu de la Ciberseguretat trobareu a la pàgina web d’ENISA una col·lecció de recursos per aprendre a mantenir la seguretat en línia. Consulteu-los!