ecommerce

L’auge de la compra i venda de productes a través d’Internet propicia l’augment d’aquest tipus de fraus en línia.

La compra online s’ha convertit, en els últims anys, en el context més habitual d’estafa en línia, per davant de les pàgines de loteries i casinos, que fins ara havien ocupat la primera posició, segons alerta un estudi sobre ciberseguretat elaborat per l’ONTSI i l’INCIBE.

En concret, les estafes en línia comeses a través de plataformes de venda online representen prop del 27%, mentre que les estafes que es produeixen en pàgines de loteries i jocs les segueixen de ben a prop amb un 26,8%. Per la seva banda, un 24,5% de les estafes online es donen en webs d’entitats bancàries.

Per quins motius en el context del comerç electrònic, també conegut com a e-commerce, es registren més estafes online? L’estudi assenyala la bona fe d’alguns usuaris i un excés de confiança envers els interlocutors que intervenen en els processos de pagament. L’inspector especialitzat en fraus per Internet, Pedro Morales, assegura que és important comprovar si els anuncis són fiables introduint-ne les dades al cercador de Google. Morales també advoca pel sentit comú i per no caure en la trampa d’ofertes sospitoses.

Així doncs, per evitar ser víctimes d’estafes online és imprescindible la prevenció i la conscienciació dels usuaris que compren a través d’Internet. Des d’Internet Segura promovem valors segurs per al comerç electrònic i posem a la vostra disposició consells per una compra online satisfactòria que podeu consultar al nostre canal de YouTube.