És segur lligar per Tinder?

Per tenir una bona experiència a l’app primer cal pensar en el civisme digital

El món de les apps per lligar està cada cop més acceptat. Cada vegada més parelles confessen haver-se conegut a Tinder o a través d’altres plataformes sense necessitat d’entrar en converses plenes de tabús. Segons Cite, es produeixen 1,1 milions de swipes cada minut! No hi ha dubte que poden ser aplicacions útils per a molta gent però, estem segurs utilitzant-les? Tot i que ho sembli, no tot s’hi val!

Lligar amb algú desconegut ha estat un risc des de sempre. Tot i això, aplicacions com Tinder fan la feina molt més fàcil a totes aquelles persones que no tenen bones intencions.

No es pot crear el compte de Tinder sense vincular-lo amb el de Facebook, i no hi ha manera d’evitar-ho. Com et pots imaginar, això fa que sigui molt senzill trobar la teva informació. Per tant, si encara no ho has fet, configura el teu perfil de Facebook perquè tothom qui no sigui amic teu pugui veure la mínima informació possible i només hi pugui accedir si li dones permís.

Un cop dins de Tinder toca parlar amb tots els match i veure si funciona la cosa. Tot i que vegis que hi ha bones vibracions, evita compartir informació privada. No necessiten saber on vius, el teu nom sencer, on treballes… ja us ho explicareu si progressa l'”amistat”.

Fa uns anys l’app va canviar de política i va bloquejar l’opció d’enviar fotografies dins del seu xat. Tot i això, molts usuaris el que fan és donar-se el mòbil per poder parlar per WhatsApp. Intenta que la conversa es quedi dins l’aplicació de Tinder, i encara que això passi, evita compartir fotografies o vídeos i, és clar, bloqueja a tota persona que t’enviï contingut que no hagis demanat; sabeu a quin tipus d’imatges ens referim, oi?

Un bon truc per comprovar que la persona amb qui parles és qui diu ser és fer una cerca inversa de les imatges del seu perfil a Google. És fàcil i ràpid i evitaràs perdre el temps amb perfils d’impostors.

A més a més, poca gent (per no dir ningú) és a Tinder per tenir amics digitals. Per tant, si trobes algú que et demana tenir aquest tipus de relació, millor que passis del tema perquè té molts números de voler extreure’t informació sense revelar qui és.

És molt important que, si et trobes algú que té comportaments poc adequats o practica algun tipus d’engany, utilitzis les eines de la pròpia aplicació per denunciar la persona i bloquejar-la; d’aquesta manera evitaràs que pugui tornar a actuar d’aquesta manera amb tu o amb d’altres usuaris.

I a partir d’aquí ja toca, si vols, quedar i passar-ho bé, no?

Tots aquests consells també són aplicables a d’altres plataformes, com ara Happn, Meetic, Plenty Of Fish, Grindr, Badoo, AdoptaUnTío i OkCupid, entre d’altres. El que sí que cal que tinguis en compte a l’hora d’escollir una d’aquestes apps és que cada una té un propòsit diferent en quant a la naturalesa de les relacions. Informa’t bé abans d’utilitzar-les per no trobar-te amb sorpreses!

A Internet, com a tot arreu, és important ser cívics amb tothom i denunciar els comportaments abusius. Utilitza el hashtag #CivismeDigital per explicar les teves anècdotes o històries sobre el tema.

I si voleu més consells sobre hàbits cibersaludables, entreu a: