Sis articles per consolidar la capacitació digital dels docents

La transformació digital de l’educació obliga a aprendre nous conceptes.

La transformació digital que han experimentat les escoles durant els darrers anys s’ha vist multiplicada de manera exponencial amb l’impacte de la pandèmia de la covid-19. La tecnologia hi ha entrat de manera encara més extensa, no només presencialment a l’aula sinó també a través de la docència virtual derivada de la situació sanitària.

En aquest context, és necessari que els docents tinguin una capacitació digital que els permeti utilitzar aquestes eines de manera segura, tant des del punt de vista personal com des del punt de vista col·lectiu. És per això que aquest recull us permetrà d’assolir algunes competències bàsiques i imprescindibles en l’exercici de la funció docent adaptada a un nou panorama educatiu.


Targetes de crèdit robades per sistemes de frau digital

Com més temps passem a la xarxa més risc tenim de caure en paranys. Però sabeu quins són els principals mètodes que s’usen per cometre fraus digitals

Més info

Un gran nombre de dispositius a les nostres mans que usen sistema bluetooth

El bluetooth és una tecnologia que com més va més connectat tot tipus d’aparells. Però, és segura? Té vulnerabilitats? Quin impacte té sobre la Internet de les coses?

Més info

Qui s'ha sentit víctima de ciberassetjament?

El ciberassetjament és un fenomen present entre nens i joves, i molt preocupant per les conseqüències que se’n deriven. Què podem fer per lluitar-hi? Quines estratègies hem de seguir com a professionals de l’educació?

Més info

Ofertes fantàstiques als anuncis que apareixen quan naveguem

Missatges de WhatsApp amb ofertes increïbles, promocions espectaculars via Instagram, noves funcionalitats de jocs gratis… A Internet ningú no regala res a canvi de res.

Més info

controlar la identitat digital és una capacitació necessària entre els joves

Els joves passen molt de temps a la xarxa: hi juguen, es relacionen, compren, venen… Moviments i accions, tot allò que expliquen sobre ells, és la identitat digital. I és necessari educar perquè segura.

Més info

Agnès Malé, premiada com a Donatic 2020

L’Agnès Malé va guanyar el Premi DonaTic 2020 en la categoria d’estudiant de cicle formatiu de l’àmbit TIC. Va desenvolupar un projecte que utilitza honeypost (o esquers) per millorar la seguretat de les infraestructures tecnològics.

Més info