CLASSIFICACIÓ RECURSOS D’INTERNET

Classificació de recursos d’Internet de Teleespectadors Associats de Catalunya (TAC)

L’Associació de consumidors de mitjans audiovisuals classifica per categories i valora (els més visitats i els millor valorats) pàgines web d’Internet, videojocs i altres recursos audiovisuals per a menors i adults: taconline.net/internet

CONTINGUTS LESIUS MULTIMÈDIA

L’aplicació mòbil MediaKids, desenvolupada per l’equip de recerca de l’Institut de Dret i Tecnologia de la UAB (disponible al Play Store d’Android), permet denunciar qualsevol contingut multimèdia present a Internet i que pugui ser inadequat o lesiu per als infants i els joves. Qualsevol ciutadà, de forma anònima, té la possibilitat de fer arribar la seva queixa o denúncia al CAC o entitat competent en cada cas, o manifestar una opinió o suggeriment, amb independència del tipus de contingut i del mitjà a través del qual l’usuari l’ha detectat.

Més informació

BEST CONTENT FOR KIDS EUROPEAN AWARD

El Best Content for Kids European Award va ser una iniciativa europea que pretenia reunir les millors idees per crear un món digital i que permetés adquirir a joves i nens les habilitats necessàries per moure’s en l’àmbit digital de manera segura.

Al final la iniciativa de 2013 va arribar a rebre 1.097 candidatures de 26 països diferents.

Pots trobar totes les candidatures presentades en aquella edició per cada país a la pàgina web www.bestcontentaward.eu/gallery.

El guanyador europeu de cadascuna de les 4 categories (professionals, no-professionals, joves i grups escolars) es va anunciar el Dia d’Internet Segura, l’11 de febrer del 2014, a Brussel·les.

Entre els recursos presentats hi havia: