Recopilem alguns dels recursos de la setmana que hem triat des de començament d’any

Mestres i professors, aquests dies segurament ja heu començat a preparar el curs 2018/2019 després del parèntesi estival. És un bon moment per recopilar tot de materials de cara a treballar les vostres disciplines. Per completar-les, us oferim uns quants recursos de la setmana que hem anat recopilant durant els darrers mesos.

Unitats didàctiques amb la seqüència, els recursos, la guia per al professorat i els materials per a l’alumne per treballar a l’aula temes relacionats amb la seguretat, la privacitat, la identitat, els drets d’autor…


Si voleu treballar uns quants conceptes bàsics relacionats amb la ciberseguretat, aprofiteu aquest glossari que vam preparar coincidint amb el YoMo 2018.


Per treballar com es gestiona la privadesa a la xarxa, tres vídeos molt interessant per iniciar una reflexió a l’aula.

La xarxa es pot convertir en un camp de batalla a l’hora de difondre imatges. És molt fàcil publicar-les, però difícil eliminar-les. Aquest tutorial explica els passos necessaris.


Coincidint amb el Dia de la Discriminació Digital Zero, vam recopilar un pack educatiu contra la discriminació digital per treballar amb alumnes i fills.


Què s’ha de fer en un cas d’assetjament digital? Quines pautes es poden donar? Aquí us deixem un vídeo que explica què es pot fer.

Els nens i joves fan servir Internet per moltes coses. Per exemple, per conèixer gent. Però darrere d’algú que creiem conèixer s’hi pot amagar algú amb intencions poc lícites. Aquests dos vídeos ho expliquen.

Els telèfons mòbils comencen a entrar a l’aula com a nous elements educatius. Aquí us deixem una selecció d’aplicacions amb jocs de lògica, editors de vídeo, apps per fer còmics… per poder-los introduir a la classe.