Diversos centres educatius s’apunten a la cita amb la seguretat a la xarxa

Us expliquem algunes de les accions fetes durant la jornada i compartides a les xarxes

El Dia de la Internet Segura ja ha passat, però segueixen arribant a les xarxes moltes de les activitats que els centres educatius van dur a terme per commemorar aquest dia. Des del programa Internet Segura de la Generalitat de Catalunya i des de l’XTEC vam proposar diverses accions, amb el lema A Internet, amb civisme, per tal que les escoles i instituts que ho volguessin les portessin a l’aula. Un dels objectius de les diferents propostes era que es tractés la qüestió de la ciberseguretat, i, aquest any, especialment del civisme a la xarxa, d’una manera divertida i entretinguda.

Si encara no heu treballat la ciberseguretat a l’aula, encara hi sou a temps!

Si compartiu les vostres experiències, les podrem localitzar fàcilment si les acompanyeu de les etiquetes #SID2020 i/o #InternetAmbCivisme.


El rap del civisme digital

Fer un rap sobre el civisme a la xarxa és possible. I el procés de creació i l’execució final valen molt la pena. Voleu fer-ho al vostre centre?

https://www.instagram.com/p/B8byZidCEWp/

Juguem al ‘Qui? On? Com?’

Jugar a ser investigadors i descobrir qui s’amaga darrere d’un cas de ciberassetjament, on s’ha produït i amb quin mètode. Voleu portar la proposta del Qui?On?Com? al vostre centre?


https://www.instagram.com/p/B8bdHQEosvz/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B8bFjmLiYOk/?utm_source=ig_web_copy_link

I no s’acaba aquí…

Algunes escoles i instituts també han creat activitats pròpies per aproximar-se al món de la ciberseguretat, i han compartit les seves iniciatives a la xarxa. Aquí en teniu algunes.