Comença el compte enrere per al Dia de la Internet Segura

El 2021 se celebrarà el 9 de febrer

El compte enrere per al Dia de la Internet Segura ja ha començat. El 2021, aquesta efemèride que ja s’ha convertit en tot un clàssic serà el dia 9 de febrer de 2021, un dimarts (com ja és habitual). Falten, doncs, sis mesos per celebrar la gran diada de la seguretat a la xarxa. I és que, ara més que mai, la protecció personal i col·lectiva quan utilitzem els nostres dispositius tecnològics és més necessària. Un repte, doncs, en el qual tots hi estem immersos. I especialment els nens i nenes i el jovent.

L’any passat, des d’Internet Segura, coincidint amb el Dia de la Internet Segura, vam dedicar la jornada al civisme a la xarxa. I vam fer-ho desplegant una sèrie d’activitats educatives per a primària i per a secundària, amb una molt bona acollida en uns quants centres educatius repartits per la geografia del país. I vam afegir un nou conte a la sèrie de relats sobre ciberseguretat i infants: ‘Un amic especial’. I també vam parlar del que els ciutadans s’haurien de plantejar a l’hora de protegir els seus drets digitals des d’una perspectiva cívica. 

Des de l’any 2004 que se celebra el Safer Internet Day a la Unió Europea, i des de llavors ençà no se n’ha aturat l’extensió a nombrosos països d’arreu del planeta: de fet, l’any passat ja va arribar a 170 països i, el que és més important, nombroses institucions hi donen suport. El lema ‘Junts per una Internet millor’ ha esdevingut el leit motiv d’aquesta diada sensibilitzadora i conscienciadora.