Dia de la Internet Segura 2021: més digitals i protegits que mai

El món educatiu, associacions i institucions van participar en jornada del 9 de febrer.


Uns 170 països van prendre part del Safer Internet Day, el Dia de la Internet Segura, que aquest 2021 va tenir lloc el dimarts 9 de febrer. Per al programa Internet Segura de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya és un dels dies més especials de l’any.

Més digitals i protegits que mai va ser el lema escollit per Internet Segura. En la situació sanitària que estem vivint des de fa prop d’un any, les eines digitals s’han convertit encara en més imprescindibles (teletreball, educació per videoconferència, cultura en línia, compres per Internet, trucades amb vídeo a familiars i amistats…), i aquesta nova situació també requereix més protecció i ciberseguretat que mai.

Les xarxes socials van ser l’espai on compartir molts dels continguts de la jornada, tant de l’àmbit educatiu com per part d’associacions i institucions. Els podeu localitzar a través dels hashtags #DigitalsiProtegits, #diaInternetSegura i #SID2021. També en fem un recull en aquest article.

Accés a l’espai del Dia de la Internet Segura 2021

Més iniciatives del SID2021

Per a educadors: monogràfic ‘Seduïts pels mòbils’

Seduïts pels mòbils: recursos educatius i orientacions pedagògiques del seu ús a l’escola i a l’aula. Monogràfic publicat per l’Associació de Mestres Rosa Sensat.


Departament d’Educació

Centres en línia

Món Digital i Educació


CiberObservatori Professional de Catalunya

Moltes de les activitats quotidianes que duem a terme tenen un impacte directe sobre consideracions de ciberseguretat i, en conseqüència, sobre organitzacions privades i públiques. Partint d’aquesta premissa, i coincidint amb el Dia de la Internet Segura, l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) va posar en marxa el CiberObservatori Professional de Catalunya, iniciativa amb la qual el col·lectiu vol contribuir al coneixement tècnic, organitzatiu i empresarial entorn dels sistemes tecnològics dels que disposen les organitzacions i la seva protecció contra ciberamenaces.


Guia de ciberseguretat per a ajuntaments

L’Associació Catalana de Municipis, coincidint amb el Dia de la Internet Segura, va editar la ‘Guia de Ciberseguretat per Ajuntaments i entitats locals’. S’adreça a les administracions locals en general i als tècnics que hi treballen, així com als càrrecs electes locals. L’objectiu de la publicació és evitar i protegir-se d’atacs que, cada vegada més, reben les institucions públiques i sent conscients que les administracions tracten amb dades importants dels ciutadans. El president de l’entitat, Lluís Soler, explica en aquest vídeo la importància de la ciberseguretat en l’àmbit local.


Cadena de testimonials


Especial ‘InfoK’ dedicat a les notícies falses

Coincidint amb el Dia de la Internet Segura, l’espai del Canal Súper3 InfoK, presentat per Núria Vilanova, va analitzar què són les “fake news”, com es detecten i per què poden ser creïbles. Així mateix, va fer un repàs d’algunes de les notícies falses relatives al món de la ciència, que s’han difós al llarg de la història. Podeu recuperar el programa a la carta.