Les dones, ciberseguretat i la xarxa, en cinc articles

Repassem el paper de les dones en el món de la ciberseguretat i les TIC, les situacions a què sovint s’enfronten, i les accions més destacades del dia

El 8 de març se celebra arreu el Dia Internacional de les Dones, una jornada en què es reivindica el paper de la dona en tots els àmbits de la societat i es reclamen polítiques d’igualtat fermes i efectives.

És ben sabut que les disciplines tècniques, tradicionalment han estat ocupades més per homes que per dones. Tanmateix, en els darrers anys hi ha hagut tot un moviment que ha treballat perquè com més va més dones s’interessin i ocupin carreres i professions relacionades amb les TIC. A poc a poc, per exemple, cada vegada hi ha  més dones interessades en el món de la ciberseguretat com a professió.

És per això que, coincidint amb aquesta jornada, hem volgut recuperar, com a homenatge, uns quants articles sobre dones i ciberseguretat que hem publicat al web d’Internet Segura.


Agnès Malé: “Em preocupa la desinformació que hi ha en ciberseguretat”. L’Agnès Malé va ser la guanyadora del Premi DonaTic 2020 en la categoria d’estudiant de cicle formatiu FP de l’àmbit TIC

Més info

Els Premis DonaTic 2020 ja tenen guanyadores. Els Premis Dona  TIC tenen com a objectiu reconèixer i divulgar el paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic. A l’edició de 2020 s’hi van presentar 85, una bona prova del moment de visualització de les dones en aquest món.

Més info

Combatem el masclisme digital des de la xarxa. El Dia de la Dones és un moment per visualitzar encara més els casos de masclisme, especialment a la xarxa. En aquest article exposàvem que la denúncia i, sobretot la prevenció, són claus per arribar a erradicar aquestes actituds.

Més info

Fer front al masclisme 2.0. Els casos de ciberassetjament a la xarxa han experimentat un augment significatiu, bo i tenint en compte l’ús cada vegada més intensiu d’Internet (especialment si tenim en compte la pandèmia). Però, com podem fer-hi front? Aquests consells que recollim en l’article són especialment efectius.  

Més info

El paper de les dones en les TIC. Ho dèiem abans, la paritat encara és lluny. I ho posa de manifest aquest article, amb dades i exemples que evidencien que l’àmbit TIC encara és un món eminentment masculí.

Més info

I coincidint també amb aquest dia, fem un recull de les iniciatives, accions i informacions que es duen a terme per reivindicar aquesta diada i trencar les bretxes de gènere existents.