Dia de la Internet Segura


El Dia de la Internet Segura 2021 se celebra el 9 de febrer. Com cada any, aquesta cita d’àmbit mundial té com a objectiu difondre una Internet millor, segura i respectuosa per a tothom.  

Des del programa Internet Segura, un any més, us fem un seguit de propostes que pretenen estendre els continguts de sensibilització i conscienciació entre tots els sectors de la societat. Precisament, arribar a tots els nostres públics és una fita que any rere any ens marquem com a prioritària.  

Aquest 2021, i com a cloenda de les accions dutes a terme en el marc de la campanya #StopFrauDigital, el nostre Dia de la Internet Segura girarà al voltant dels conceptes de frau digital, especialment orientats a nens i joves, però no exclusivament.  Al llarg dels propers dies us anirem detallant tot allò que volem fer i que us convidem a fer, però ja us podem avançar algunes coses.

Tant per als cursos de Primària com de Secundària us proposarem, a partir del visionat d’un vídeo, debats a classe i altres activitats relacionades amb la privacitat en l’entorn en línia i la possibilitat de ser víctima d’un frau digital o d’un suplantació d’identitat.

Estrenarem un nou conte! Com tots els altres, serà un relat ideal perquè llegeixin els infants, però també els adults i poder-lo comentar en família.

I Adolescents.cat farà a les seves xarxes un estudi i una enquesta per copsar la capacitat de reacció dels joves en casos d’intent de frau digital. Des d’Internet Segura en difondrem els resultats.