De quina manera entreu a Internet? Us donem alguns consells per fer-ho amb seguretat

La lluita contra el frau digital depèn, entre altres coses, de com accedim a la xarxa

Com ja vam explicar, l’octubre és el Mes Europeu de la Ciberseguretat, i la primera part d’aquest mes està dedicada a la ciberhigiene. Fa uns dies parlàvem de la importància de les contrasenyes i donàvem recomanacions perquè aquestes fossin més segures. Avui volem parlar sobre les connexions, i especialment les wifis, ja que la manera com ens connectem a la xarxa pot suposar una fuita per a la seguretat de les nostres dades i, en definitiva, per a la nostra privacitat. Per exemple, no és gens aconsellable connectar-se a wifis públiques gratuïtes, i, si ho fem, molt millor que deixem per un altre moment gestions que comportin introduir dades sensibles, com ara les bancàries.

Desactivar la wifi i el Bluetooth quan no els necessitem, o usar una VPN quan fem servir una connexió pública, són alguns dels consells que us donem. Tant la wifi com el Bluetooth són portes d’entrada en un dispositiu, i potser no tothom que hi entra ho fa amb bones intencions o li hem donat permís per fer-ho… Pel que fa a la VPN, VPN, acrònim de Virtual Private Network o xarxa privada virtual, es tracta d’un pas intermedi en la comunicació per tal de xifrar totes les dades que enviem i rebem, i fer-ho amb la mateixa seguretat que si naveguéssim des de casa. Serveix tant per a telèfons mòbils com tauletes i ordinadors portàtils.


Podeu seguir el Mes Europeu de la Ciberseguretat a les xarxes a través de les etiquetes #CiberHàbits, #StopFrauDigital i #CyberSecMonth.
Més informació en aquest enllaç.