Apunta’t a la formació en ciberseguretat per a docents de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior

El seminari d’introducció a la ciberseguretat s’adreça a professors de la famílies d’Informàtica i Comunicacions i Electricitat i Electrònica.

Del 4 de maig al 7 de juny, de 16:30h a 18:30h.
Formació en línia: s’exposaran novetats relacionades amb la ciberseguretat, es mostraran casos d’ús i la seva transferència a l’aula.
Inscriu-t’hi.

L’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya organitzen el Curs de formació en ciberseguretat per a professorat de cicles formatius i cursos d’especialització. Indicat especialment per a docents de les famílies d’Informàtica i Comunicacions i Electricitat i Electrònica, el seminari s’impartirà a distància i tindrà lloc entre el 4 maig i el 7 de juny en horari de tarda, entre les 16:30h i les 18:30h.

El curs ofereix una introducció a la ciberseguretat que permet a als docents que segueixin el curs de visualitzar les tecnologies que hi estan associades i endinsar-se en la protecció de dades. La formació inclou aspectes de dret, factors humans i ètica i gestió de riscos en el context dels adversaris. Es mostraran casos d’ús i la seva transferència a l’aula. El seminari es divideix en un mòdul teòric impartit en sessions síncrones i un mòdul pràctic asíncron. En la darrera jornada, els participants hauran de lliurar un vídeo on s’exposi un projecte de treball real d’aula en què es concreti la transferència dels continguts de la formació rebuda.

Programa

En les sessions teòriques es tractarà el hacking ètic, la seguretat web i el compliment normatiu en matèria de ciberseguretat, entre altres qüestions. Durant el mòdul pràctic, els alumnes tindran a la seva disposició exercicis resolts en format de vídeo sobre temes diversos, que els ajudaran a documentar-se per poder executar l’exercici.

Sessions síncrones

4 de maig. Sessió 1: el hacking ètic i la seguretat web
6 de maig. Sessió 2: l’administració de la seguretat en entorns GNU/Linux
11 de maig. Sessió 3: el monitoratge d’esdeveniments de ciberseguretat
13 de maig. Sessió 4: la resposta a incidents
18 de maig. Sessió 5:  la seguretat en la computació al núvol
20 de maig. Sessió 6: la ciberseguretat i la Intel·ligència Artificial
25 de maig. Sessió 7: DevSecOps —la integració de mecanismes de seguretat en el procés de desenvolupament des de l’inici—
27 de maig. Sessió 8: el compliment normatiu en matèria de ciberseguretat

Sessions asíncrones

del 3-9 de maig: Hacking ètic – Kali / Metasploit
del 10-16 de maig: OS Security & Hardening
del 17-23 de maig: Detecció d’intrusos i gestió del Risc – CSIRT-kit / Wazuh
del 24-30 de maig: Identitat Digital

Exposició final

7 de Juny: Exposició d’un projecte o activitat d’aula

Més informació.
Accés al contingut i temporització de la formació.

Ciberseguretat al FP